Αλ. Μεϊκόπουλος: Στη Βουλή με πρωτοβουλία η στήριξη των επαγγελματιών μουσικών… 

0
22
Music

Στη Βουλή με πρωτοβουλία Μεϊκόπουλου η στήριξη των επαγγελματιών μουσικών 

Στο πλευρό των επαγγελματιών μουσικών που δραστηριοποιούνται στους χώρους εστίασης και στα κέντρα διασκέδασης και βρίσκονται για μία ακόμα φορά εκτός απασχόλησης βρίσκεται ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος καταθέτοντας Ερώτηση προς τους Υπουργούς Πολιτισμού & Αθλητισμού και Οικονομικών.

Στην Ερώτηση του Βουλευτή, που συνυπέγραψαν και άλλοι 43 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνεται πως η ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα οδήγησε για μία ακόμα φορά στη λήψη περιοριστικών μέτρων που αφορούν την εστίαση και τα κέντρα διασκέδασης με απαγόρευση μουσικής.

 «Τα τελευταία δύο χρόνια οι επαγγελματίες μουσικοί έχουν βρεθεί σε εξαιρετικά δυσχερή θέση καθώς τα περιοριστικά μέτρα κατά της εξάπλωσης της πανδημίας «ακουμπάνε» πρώτιστα τον κλάδο τους», σημείωσε χαρακτηριστικά  ο Βουλευτής, αναφέροντας ότι για τη νέα αναστολή των εργασιών τους, η Κυβέρνηση αποφάσισε ως αντίμετρο την καταβολή οικονομικής ενίσχυσης της τάξεων των 534€ για το μήνα Ιανουάριο χωρίς να προσδιορίζουν την ακριβή ημερομηνία πίστωσης, ενώ ως κριτήριο για την καταβολή ορίστηκε ο δικαιούχος μουσικός να είχε ενεργή σύμβαση κατά το μήνα αναφοράς (Ιανουάριο). 

«Οι περισσότεροι μουσικοί εργάζονται με σύμβαση ημέρας, όπως συνηθίζεται στο χώρο του ελεύθερου επαγγέλματος, με αποτέλεσμα να αποκλείονται από την ενίσχυση εξαιτίας του κριτηρίου. Επιπρόσθετα, η κυβέρνηση αποκλείει αυθαίρετα από την οικονομική ενίσχυση  όσους μουσικούς εγγράφηκαν στο Μητρώο Καλλιτεχνών μετά τις 10/1/2020», τόνισε ο Βουλευτής. 

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο, η Κυβέρνηση προχώρησε σε αναδρομική επιδότηση των θεατρικών και μουσικών σκηνών για την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2021, εντούτοις δεν είδε την ανάγκη να επιδοτηθούν αναδρομικά και οι εργαζόμενοι μουσικοί αυτών των επιχειρήσεων για τα ημερομίσθια που απώλεσαν. Καμία αποζημίωση δεν λαμβάνουν οι μουσικοί ούτε σε περίπτωση απώλειας των ημερομισθίων τους λόγω νόσησης από Covid.

Ο Βουλευτής ζήτησε από τους αρμόδιους Υπουργούς να τροποποιήσουν άμεσα τα κριτήρια καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης σε επαγγελματίες μουσικούς, ώστε να μην αποκλείονται άδικα από την οικονομική ενίσχυση όσοι μουσικοί ανέμεναν να εργαστούν κατά το μήνα Ιανουάριο με σύμβαση ημέρας, αλλά και όσοι δεν εγγράφηκαν εμπρόθεσμα στο Μητρώο Καλλιτεχνών.

Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη να επιδοτηθούν αναδρομικά οι  μουσικοί  για την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2021, αναλογικά με το μέτρο αναδρομικής επιδότησης των επιχειρήσεων θεάματος, ζητώντας να θεσπιστεί άμεσα και αποζημίωση των επαγγελματιών μουσικών σε περίπτωση απώλειας εργασίας και εισοδήματος λόγω νόσησης από Covid.

12.01.2022

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ