Δύο μαθήτριες από τη Σκόπελο έκαναν εκπομπή στο European School Radio

0
39

Την πρώτη τους εκπομπή στο «Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο» πραγματοποίησαν προχθές δύο μαθήτριες της Α’ Τάξης του Γενικού Λυκείου Σκοπέλου, η Κωνσταντίνα Ειρήνη Χλιβερού και η Κυριακή Ταλαδιανού.
Για τις μαθήτριες ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία η συμμετοχή στο ραδιόφωνο μέσα από το διαδίκτυο. Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και μεράκι συνδύασαν τις πληροφορίες για το νησί με τραγούδια από την ηλεκτρονική ποπ.
Οι δύο μαθήτριες προετοιμάστηκαν για την εκπομπή, εστίασαν στα μουσικά κομμάτια και έδωσαν τις πληροφορίες που ήθελαν, βιώνοντας κάτι όμορφο και ξεχωριστό μέσα από το διαδίκτυο. Μάλιστα αφιέρωσαν χρόνο και για την τεχνική προετοιμασία της εκπομπής.
Το European School Radio-Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο συντονίζεται από την Επιστημονική Εταιρία «Διαθεματικό, Διαπολιτισμικό Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας» με τον διακριτικό τίτλο European School Radio.

Οι δύο μαθήτριες, όταν ενημερώθηκαν για τη δράση του πρώτου μαθητικού ραδιοφώνου, αμέσως ενδιαφέρθηκαν να συμμετάσχουν.
Η Κωνσταντίνα Ειρήνη Χλιβερού τόνισε πως «αφορμή για να γνωρίσω το πρώτο μαθητικό ραδιόφωνο» ήταν μια εργασία που έκανα στην πληροφορική και με ενθουσίασε η όλη σκέψη για το ραδιόφωνο. Στην πρώτη εκπομπή αναφερθήκαμε στο νησί της Σκοπέλου, στην ιστορία, τη μυθολογία της, τις παραλίες και τα αξιοθέατά της.

Θέλαμε να μάθουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί για το νησί μας. Και προετοιμαστήκαμε για την εκπομπή που ήταν η πρώτη μας και φαίνεται πως είχε απήχηση». Παράλληλα τόνισε πως «μέχρι και τον Μάιο θα κάνουμε και άλλες εκπομπές. Μάλιστα την επόμενη Κυριακή το θέμα θα είναι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».
Από την πλευρά της η Κυριακή Ταλαδιανού τόνισε πως «ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία η πραγματοποίηση αυτής της πρώτης εκπομπής, ενώ πέρα από τις πληροφορίες που δόθηκαν για το νησί της Σκοπέλου, ακούστηκαν και ωραία τραγούδια».

Για τους έφηβους η έκφραση των ιδεών και των προβληματισμών τους μέσα από το ραδιόφωνο πάντα ήταν κάτι που συγκινούσε.
Η διευθύντρια του ΓΕΛ Σκοπέλου κ. Αλεξία Καπραβέλου επισήμανε πως «για τις δύο μαθήτριες του σχολείου μας ήταν μια πολύ ευχάριστη εμπειρία η συμμετοχή στο μαθητικό ραδιόφωνο. Παρακολούθησα την εκπομπή, η οποία είχε απήχηση, ενώ οι μαθήτριες δέχτηκαν επαινετικά σχόλια και από μαθητές και καθηγητές άλλων σχολείων πανελλαδικά. Οι δύο μαθήτριες ανέδειξαν με όμορφο τρόπο και το νησί της Σκοπέλου, ενώ εστίασαν και στο κομμάτι των τραγουδιών».
Η διευθύντρια πρόσθεσε πως για την εκπομπή τους οι δύο μαθήτριες προετοιμάστηκαν και σε τεχνικά ζητήματα έχοντας επικοινωνία με τον συντονιστή του European School Radio για το πώς θα πραγματοποιηθεί η εκπομπή.
Επίσης η κ. Καπραβέλου σημείωσε ότι στο σχολείο υλοποιούνται διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες και υπάρχει συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ