Επίσκεψη του Αλ. Μεϊκόπουλου-Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου…

0
54
Meikopoulo Pirosbestiki Bolou

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου

Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου επισκέφθηκε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Βόλου Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, όπου συναντήθηκε με με τον Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Νομού Μαγνησίας Πύραρχο κ. Γεώργιο Βλόντζο, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου Αντιπύραρχο κ. Ευάγγελο Λιακόπουλο και τον Πρόεδρο της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ν.Μαγνησίας κ. Απόστολο Κουφογιώργο. Είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τις γυναίκες και τους άνδρες του Σώματος και να ενημερωθεί εκτενέστερα για την πορεία των καταστροφικών πυρκαγιών στην Εύβοια.

Στην Εύβοια μετέβησαν 30 πυροσβέστες και 7 οχήματα από τη Μαγνησία για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της φωτιάς που έκανε στάχτη σχεδόν 508.000 στρέμματα. 

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος επεσήμανε ότι η πόλη του Βόλου είναι η έκτη στη σειρά μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα με μεγάλες δασικές εκτάσεις, ενώ ο Νομός Μαγνησίας βρίσκεται σε αυξημένη επικινδυνότητα για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκαν τα ανοιχτά ζητήματα της Μαγνησίας, και συγκεκριμένα το πρόβλημα της δασοπροστασίας, η κρισιμότητα και επιτακτικότητα των αντιπυρικών ζωνών και ο καθαρισμός των δασών από τη βιομάζα που συσσωρεύεται, χωρίς να απομακρύνεται, και αποτελεί ωρολογιακή βόμβα για τις δασώδεις περιοχές του Νομού. Όπως ανέφεραν τα στελέχη της Π.Υ. της Μαγνησίας σε ορισμένες περιοχές λόγω των προβλημάτων αυτών οι κάτοικοι κάνουν περιπολίες για να προστατεύσουν τις περιοχές τους.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν η κατάσταση του εξοπλισμού και των οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που χρειάζονται άμεσα ανανέωση, με χαρακτηριστικό παράδειγμα ένα όχημα που χρονολογείται από το 1970, αλλά και το κτιριακό πρόβλημα που ταλανίζει την Υπηρεσία και το προσωπικό και που παρά το σχεδιασμό έχει μείνει «κολλημένο» στη γραφειοκρατία εδώ και δύο χρόνια. Επιπλέον, τα στελέχη και το προσωπικό έθεσαν στο Βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΠΣ το ζήτημα με τους εποχικούς και τις νυχτερινές ώρες που δεν καλύπτονται με αποτέλεσμα να σταματούν στις 22.00 το βράδυ μειώνοντας τη δύναμη του Κέντρου.

Ο Βουλευτής άκουσε με προσοχή και συζήτησε τις προτάσεις για ουσιαστικές αλλαγές που θα βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα του Σώματος, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα τις αναδείξει κοινοβουλευτικά. Συμφώνησαν ότι το κρίσιμο είναι να υπάρχει σαφές σχέδιο πρόληψης και καταστολής. 

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος ευχαρίστησε θερμά τους Διοικητές και τους πυροσβέστες για τη συνεχόμενη προσφορά και αυταπάρνησή τους στις δύσκολες συνθήκες που βιώνει η χώρα τονίζοντας ότι οι πολίτες αναγνώρισαν την αυτοθυσία τους στέλνοντας τα δικά τους συγκινητικά μηνύματα συμπαράστασης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ