ΛΥΚΕΙΟ 3B

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΚΟΠΕΛΟΥ  

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΝΕΡΑ ΤΗΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΙΨΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ                                                  

Είναι ανίκανη η Δημοτική Αρχή του κ. Περίσση ή, απλώς, έχει άλλες προτεραιότητες;

Θα αρκούσε μόνο η παράθεση των φωτογραφιών, για να διαπιστώσει και ο πιο δύσπιστος ότι η κατάσταση για την ασφάλεια και τη μόρφωση των μαθητών του Λυκείου της Σκοπέλου, αλλά και σε άλλα σχολικά κτίρια,  σε κάθε –έντονη ή μη- βροχόπτωση γίνεται άκρως επικίνδυνη, καθώς τα νερά μετατρέπουν σε λίμνη αίθουσες και τις σκάλες σε νεροτσουλήθρες…

ΛΥΚΕΙΟ 1
ΛΥΚΕΙΟ 2

Την ώρα που η Δημοτική Αρχή του κ. Περίσση διοχετεύει  με απευθείας αναθέσεις ή δεσμεύει  δεκάδες χιλιάδες ευρώ από ίδιους πόρους του Δήμου για «πράσινες αναπτύξεις», ηλεκτρικά ποδήλατα, διαφήμιση σε δυο και τρεις αναδόχους για «εναλλακτικό» και «υψηλό τουρισμό», οι Σκοπελίτες μαθητές  εκτίθενται σε άμεσους κινδύνους για να έχουν πρόσβαση στο δικαίωμα για αξιοπρεπή μόρφωση.

Παράλληλα, παρά τις φιλότιμες και ηρωικές προσπάθειες των εργαζόμενων (που ούτε να αρρωστήσουν μπορούν), η κατάσταση εδώ και τέσσερις μήνες στην καθαριότητα των σχολικών μονάδων, εν μέσω πανδημίας μάλιστα, είναι σε άσχημο επίπεδο εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής της Κυβέρνησης  της ΝΔ να μειώσει τις ώρες των σχολικών καθαριστριών.

ΛΥΚΕΙΟ 11 1 22

Για αυτήν την κατάσταση και για την οποία ΘΑ διαμαρτυρόταν, είναι συνυπεύθυνη  η δημοτική αρχή του κ. Περίσση, που κωφεύει στις διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών. Φυσικά δεν είναι ανίκανη να βρει ένα κονδύλιο για να αποκαταστήσει τις υποδομές και να αυξήσει τις ώρες των εργαζομένων… Είναι, απλώς,  αρκετά ικανή να υπηρετεί  τις στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου αδιαφορώντας για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες βαδίζοντας στον ίδιο δρόμο με τις προηγούμενες δημοτικές αρχές…

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να δυναμώσουν την πάλη τους για να αποσοβηθούν δυσάρεστες συνέπειες  και  τη δημοτική αρχή να πάρει τώρα μέτρα για να μην επαναληφθούν αυτές οι εικόνες.

Σκόπελος,  11-01-2022

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ