Σύλλογος Νομού Μαγνησίας Αργοναύτες των ΗΠΑ: Ένα τέλος με πράξεις αγάπης και αλληλεγγύης…

0
137
Argonaftes

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. (https://gegonota.news/) Ο Σύλλογος Νομού Μαγνησίας Αργοναύτες της Αμερικής αποφάσισε να εκταμιεύσει 26.000 ευρώ, σχεδόν όλο το υπόλοιπο του τραπεζικού λογαριασμού του, καθώς είχε φτάσει στο σημείο της διάλυσής του. Με την απώλεια πολλών μελών τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με την έλλειψη απαρτίας συνεδριάσεων του συλλόγου, το ΔΣ και τα μέλη του επέλεξαν την ομαλή ολοκλήρωση της ύπαρξής του, με την επιλογή της διάλυσης. Αλλά πριν γίνει αυτό, αποφάσισαν να δωρίσουν τα χρηματικά αποθέματα του συλλόγου σε διάφορα κοινωφελή ιδρύματα, τόσον της ομογένειας στην Αμερική, όσον και σε φορείς της ιδιαίτερης πατρίδας των μελών του.

Οι δωρεές που πραγματοποιήθηκαν ήταν οι εξής:

Hellenic American Project (HAP) του Queens College – 10,000 δολαρίων.

Alexiou Queens College 25 Martiou
Σε πρώτο πλάνο ο καθηγητής Νίκος Αλεξίου, αριστερά και ο Σπύρος Εξάρας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η δωρεά των 10,000 δολλαρίων έγινε για την προσπάθεια του ιδρυτή του έργου, καθηγητή Κοινωνιολογίας του Κουίνς Κόλετζ, Νίκο Αλεξίου, βολιώτικης καταγωγής.
Το Hellenic American Project (HAP) του Queens College δημιούργησε Βιβλιοθήκη Απόδημου Ελληνισμού στις ΗΠΑ σε ειδικό χώρο που στεγάζεται στη Βιβλιοθήκη Rosenthal, του Πανεπιστημίου, με σκοπό τη προστασία και αξιοποίηση της Ελληνο-αμερικανικής ιστορικής, κοινωνιολογικής, και πολιτιστικής κληρονομιάς. Ο κ. Αλεξίου θα ονομάσει την βιβλιοθήκη «Αργοναύτες» για την δωρεά αυτή.

Queens College – Κέντρο Ελληνικών Σπουδών – 2,500 δολαριών

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – 4.000 ευρώ

Κοινωνικό Παντοπωλείο Βόλου – 2.000 ευρώ

Κοινωνικό Φαρμακείο Βόλου – 1.000 ευρώ

Μητρόπολη Δημητριάδος – 2.000 ευρώ

Ορφανοτροφείο Βόλου – 1.000 ευρώ

Σκόπελος Φάρος – 5.000 ευρώ
σύλλογος υποστήριξης χρόνιων ασθενών και των οικογενειών τους

Οι υπεύθυνοι του ΔΣ που έφεραν σε πέρας αυτό το τεράστιο επιμορφωτικό και φιλαθρωπικό εγχείρημα ήταν οι Δημήτρης Κουκουρίνης (πρόεδρος), Αποστολος Ζουπανιώτης (γραμματέας), Αλέξανδρος Καρπέτης (ταμίας), καθώς και ο υπεύθυνος της επιτροπής Απόστολος Σκοτίδας.

«Επιλέξαμε κάτι απλό, να δώσουμε τα χρήματά μας σε φορείς που μπορούν να τα αξιοποιήσουν καλύτερα από μας πλέον και που καλύτερα απο κέντρα μόρφωσης και φιλανθρωπίας των τόπων μας, την Νέα Υόρκη και τη Μαγνησία μας» δήλωσε ο Απόστολος Σκοτίδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ