Υγεία: 5η Επιστημονική Συνάντηση στην Καλαμάτα 17-19 Σεπτεμβρίου 2021…

0
33
Image
Image

Όλα τα νεότερα δεδομένα και οι σύγχρονες θεραπείες για τον σακχαρώδη διαβήτη, την παχυσαρκία, την υπέρταση , τα καρδιαγγειακά νοσήματα, το αναπνευστικό, τις λοιμώξεις , την ανοσοανεπάρκεια , αλλά και οι πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με τη νόσο covid-19, θα τεθούν επί τάπητος στην 5η Επιστημονική Συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα από τις 17 έως τις 19 Σεπτεμβρίου. Το ιατρικό forum, που οργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού, θα τιμήσουν με την παρουσία τους διακεκριμένοι καθηγητές και επιστήμονες της Ιατρικής (επισυνάπτεται το επιστημονικό πρόγραμμα https://www.5synantisieekdm.gr/scientific-program/).

Μεταξύ των θεμάτων που θα τεθούν είναι : «σακχαρώδης διαβήτης και κατάθλιψη, νεότερα δεδομένα» , «φαρμακευτική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας», «παχυσαρκία και καρκίνος», «σύγχρονος τρόπος ζωής και επιπτώσεις στην υγεία», «ενημέρωση για την κατάσταση της πανδημίας SARS-CoV-2 στην Ελλάδα» «ανοσοτροποποιητικές θεραπείες στη νόσο Covid-19 “, «Post-Covid Syndrome, μια αναδυόμενη κλινική οντότητα μετά την πανδημία», «νεότερες εξελίξεις στην χειρουργική αντιμετώπιση του μαστού», «το αύριο των μεταμοσχεύσεων στην Ελλάδα», «εξελίξεις στην καρδιακή ανεπάρκεια», «η νανοτεχνολογία στην ιατρική πράξη», «σύγχρονη αντιμετώπιση πολυτραυματία» κ.α.

Κατά τη διάρκεια της 3μερης επιστημονικής συνάντησης  θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας και του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, όπως η λειτουργία ιατρείου “Διαβητικού Ποδιού” και ιατρείου  “Μαστού” και “Γονιμότητας”, τα οποία θα μπορεί να επισκεφθεί το κοινό δωρεάν.

Εναρκτήρια ομιλία στην 5η πανελλήνια επιστημονική συνάντηση θα απευθύνει ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Εμπνευστής του συνεδρίου και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής είναι ο Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, επίκουρος καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ και Πρόεδρος Δ.Σ Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Η ΕΛΠΙΣ».

Την τελετής έναρξης θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ελένη Χρονά.    

Το συνέδριο θα διεξαχθεί υβριδικά ,τόσο με την φυσική συμμετοχή συνέδρων, όσο και διαδικτυακά και μπορείτε να το παρακολουθήσετε με τον προσωπικό barcode που θα σας δοθεί κατά την εγγραφή σας εδώ : https://www.5synantisieekdm.gr/general-info/  

Για την φυσική συμμετοχή θα ακολουθηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες υγειονομικής προστασίας έναντι της πανδημίας. Θα υπάρχει προκράτηση θέσης στην αίθουσα , μέσω εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο , ενώ θα διενεργείται και δωρεάν self-test.

Πληροφορίες:

Ελληνική Εταιρεία Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού www.5synantisieekdm.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ