επιμελητή γιατρό

ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗ ΓΙΑΤΡΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ 

«Στα ζάρια» η υγεία των Σκοπελιτών…

Τεράστιες οι ευθύνες Κυβέρνησης και 5ης ΥΠΕ

«Στα ζάρια» εν μέσω πανδημίας παίζει την υγεία των Σκοπελιτών η Κυβέρνηση της ΝΔ και η διορισμένη από αυτήν Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ, καθώς από τις 16/12/2021 το Κέντρο Υγείας του νησιού δεν καλύπτεται με Επιμελητή γιατρό ειδικότητας Γενικής Ιατρικής.

Συγκεκριμένα, νόσησε ο ιατρός του Κέντρου Υγείας Μουζακίου που θα μετακινούνταν στη Σκόπελο από 16/12 έως 23/12/2021 για την κάλυψη των αναγκών του Κέντρου Υγείας, με αποτέλεσμα να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες ο συμβασιούχος καρδιολόγος και οι ιατροί υπηρεσίας υπαίθρου για την προστασία της ζωής των Σκοπελιτών.

Μέχρι τώρα μάλιστα  δεν έχει ανακοινωθεί όχι μόνο η αντικατάστασή του αλλά ούτε η κάλυψη της επόμενης εβδομάδας 23/12 έως 30/12/2021.

Οι σοβαροί κίνδυνοι που ελλοχεύουν για την υγεία ασθενών πιθανότατα θα οξυνθούν και από τη διαφαινόμενη διακοπή εργασιών των ιδιωτικών μικροβιολογικών ιατρείων, ενώ και το ακτινολογικό τμήμα του Κ.Υ. δεν λειτουργεί από καιρό λόγω αναστολής καθηκόντων συμβασιούχου εξαιτίας της  υποχρεωτικότητας εμβολιασμού.

Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση και οι βουλευτές της διαφημίζουν το «νέο ΕΣΥ» που θα μπουκώνει κι άλλο μεγαλοκλινικάρχες  και θα βουλιάξει ακόμη περισσότερο την ήδη ξεχαρβαλωμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, από την οποία ήδη πετσόκοψε κατά 52% τις δαπάνες στον κρατικό προϋπολογισμό του 2022, συνεχίζοντας αμείωτα την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης, του ΣΥΡΙΖΑ…

Το μόνο κατόρθωμα για το οποίο μπορούν να υπερηφανεύονται μάλλον είναι η αντικατάσταση της πινακίδας πάνω από την είσοδο, όπου με καμάρι και χαμόγελα φωτογραφίζονται οι βουλευτές,  κατά τα θερινά ταξιδάκια αναψυχής, με τους τοπικούς αιρετούς και τα στελέχη δηλώνοντας «αγαστή συνεργασία»…

Οι Σκοπελίτες πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους από τη διαχρονική εγκατάλειψη της μοναδικής δομής δημόσιας υγείας εξαιτίας της αντιλαικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων του κεφαλαίου, να συμπορευτούν αγωνιστικά με το ΚΚΕ και να οργανώσουν την πάλη τους μέσα από τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς, διεκδικώντας

-Αμεση ενίσχυση  του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου με προσλήψεις μόνιμων ιατρών ειδικοτήτων και νοσηλευτικού προσωπικού. Μονιμοποίηση τώρα των συμβασιούχων. Να αρθεί η αναστολή καθηκόντων σε εργαζόμενους λόγω υποχρεωτικότητας και να λειτουργήσουν πλήρως ακτινολογικό και μικροβιολογικό. Ενταξη στα ΒΑΕ των υγειονομικών. 

-Λειτουργία κλιμακίου του ΕΟΔΥ στο νησί, για να αποσυμφορηθεί ο δυσβάσταχτος φόρτος των εργαζομένων στο ΚΥ και να διενεργείται τεκμηριωμένη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, με δωρεάν τακτικά τεστ σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

-Να αποκατασταθούν τώρα, με άμεσες διαδικασίες, όπως στο ΚΥ Ζαγοράς, οι κτιριακές και άλλες υποδομές του ρημαγμένου Κέντρου Υγείας, που το καθιστούν ακόμη και ανασφαλές για εργαζόμενους και ασθενείς.

Σκόπελος, 21/12/2021

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ