Επιμελητήριο Μαγνησίας: 12.844,41 ευρώ σε τέσσερα φιλανθρωπικά ιδρύματα από το κληροδότημα Ζούλια

0
18
Επιμελητήριο Μαγνησίας

Το ποσό του κληροδοτήματος Δήμου Π. Ζούλια σε τέσσερα φιλανθρωπικά ιδρύματα της περιοχής διένειμε το μεσημέρι της Τετάρτης 15 Νοεμβρίου η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.
Συγκεκριμένα, το ποσό των 12.844,41 ευρώ διανεμήθηκε ισόποσα στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης αναπήρων παιδιών (ΕΛΕΠΑΠ)-Παράρτημα Βόλου, στον Σύλλογο Γονιών με νεοπλασματική ασθένεια-«Φλόγα»-Παράρτημα Βόλου, στις «Άσπρες Πεταλούδες», Φιλανθρωπικό Σωματείο ειδικώς αναγνωρισμένο «Βοήθεια Ζωής προς το Ειδικό παιδί-Άτομο» και στο Ορφανοτροφείο του Βόλου.

Επισημαίνεται ότι η υπόθεση του κληροδοτήματος χρονίζει από το 1974, όπου ο Δήμος Ζούλιας, κάτοικος εν ζωή Πορταριάς άφησε το συγκεκριμένο κληροδότημα με την επιθυμία να δοθούν για την Σχολή απόρων αρρένων-θηλέων.

Ο σκοπός αυτός άλλαξε το 1982 με το κλείσιμο της Σχολής κι έτσι από το 2008 ξεκίνησε μία δικαστική διαδικασία για να δοθεί το ποσό σε φιλανθρωπικά ιδρύματα της περιοχής.
Να σημειωθεί ότι την απόφαση για την διανομή του κληροδοτήματος σε φιλανθρωπικά σωματεία της περιοχής είχε λάβει με απόφασή του, το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Μαγνησίας το Νοέμβριο του 2015, όπου λόγω αλλαγής σκοπού του κληροδοτήματος απαιτούνταν δικαστική απόφαση από το Μονομελές Πρωτοδικείο Λάρισας, η αίτηση εκδικάστηκε 17 Φεβρουαρίου του 2017 από το Μ.Π.Λ. και επικυρώθηκε με την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας στις 19 Σεπτεμβρίου 2017.

Υπογραμμίζεται ακόμη ότι η ΔΕ αποφάσισε να εισηγηθεί προς το ΔΣ την ονομασία μίας αίθουσας διδασκαλίας του κτιρίου Μπρισίμη σε αίθουσα Δήμου-Πανταζή Ζούλια προς τιμήν του δωρητή του Επιμλητηρίου Μαγνησίας.

Τις επιταγές των 3.211,10 ευρώ παρέδωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης στον κάθε εκπρόσωπο του φορέα και αμέσως μετά σε δηλώσεις του τόνισε: «Θα πρέπει όλοι μας να ευχαριστήσουμε τον άνθρωπο που δεν είναι πλέον εν ζωή, τον Δήμο Ζούλια, χάριν στον οποίο τα τέσσερα ιδρύματα της πόλης μας θα έχουν αυτό το ποσό, που μπορεί να βοηθήσει κατά πολύ αυτήν την περίοδο. Είναι μία ιστορία πολλών χρόνων, ξεκίνησε το 1974, ωστόσο δεν μπορούσε να υλοποιηθεί η επιθυμία του δωρητή.
Επί διοίκησής μας, «τρέξαμε» το ζήτημα, πήγαμε σε όλα τα δικαστήρια που έπρεπε να πάμε ώστε να κλείσει το θέμα, πήραμε τις απαραίτητες αποφάσεις σε επίπεδο Δ.Σ. και είμαστε στην ευχάριστη θέση να παραδώσουμε τις επιταγές».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Ασπρές Πεταλούδες κ. Θανάσης Μπακαλιάνος επέδωσε τιμητική πλακέτα στον κ. Μπασδάνη ως ελάχιστη ενέργεια αναγνώρισης για την πολύτιμη υποστήριξη και την αδιάλειπτη προσφορά του Επιμελητηρίου στο έργο του Ιδρύματος και αμέσως μετά σημείωσε: «Είναι το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε για το Επιμελητήριο Μαγνησίας που το ευχαριστούμε για την ευαισθησία του. Τα 3.211,10 ευρώ είναι πολύτιμα στις μέρες μας. Για τον δωρητή, να αγιάσουν τα κόκκαλα του, που υπάρχουν τέτοιοι δωρητές και το χώμα να είναι ελαφρύ».

Ο Πρόεδρος του Ορφανοτροφείου Βόλου κ. Κώστας Θεοδώρου δήλωσε: «Γνώριζα προσωπικά τον δωρητή, ας είναι καλά εκεί που είναι. Θέλω να ευχαριστήσω το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου και προσωπικά τον Πρόεδρο γιατί με επισκέφτηκε τον Ιούνιο και μου υποσχέθηκε γι’ αυτή την δωρεά. Σήμερα η υπόσχεση γίνεται πράξη, τον ευχαριστούμε πάρα πολύ ειδικά σε μία δύσκολη εποχή που ζούμε όλοι».

Η εκπρόσωπος του παραρτήματος ΕΛΕΠΑΠ στο Βόλο κ. Πέπη Παπανδρέου σημείωσε: «Εκ μέρους της ΕΛΕΠΑΠ θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, όσο και προσωπικά τον Πρόεδρο τον Τέλη Μπασδάνη και να ευχηθώ καλή επιτυχία στις επικείμενες εκλογές σε όλους. Το Επιμελητήριο στέκεται πάντοτε αρωγός δίπλα στην ΕΛΕΠΑΠ, αλλά θα ήθελα να τονίσω ιδιαίτερα ότι ο Τέλης Μπασδάνης ως γονιός, ως πατέρας αφουγκράζεται πάντοτε τα προβλήματα των παιδιών και πάντοτε είναι δίπλα μας. Ευχαριστούμε πολύ».

Τέλος, η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονιών με νεοπλασματική ασθένεια-«Φλόγα» κ. Κωνσταντίνα Τριανταφύλλου, σημείωσε: «Να ευχαριστήσω το Επιμελητήριο Μαγνησίας για την διαχρονική του στήριξη. Αυτό ήταν μία πολύ ευχάριστη έκπληξη στην συγκεκριμένη στιγμή. Να είναι καλά οι φορείς που στηρίζουν τον αγώνα του καρκίνου της παιδικής ηλικίας, όπου ως ΦΛΟΓΑ λειτουργούμε και εξελιχθήκαμε θέλαμε δεν θέλαμε σε πυλώνα υγείας αυτού του τόπου. Σας ευχαριστούμε πολύ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ