Αρχική Θεσσαλία Μαγνησία Ερώτηση Καλαφάτη στη Βουλή για τη διακοπή ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκης -Σποράδων

Ερώτηση Καλαφάτη στη Βουλή για τη διακοπή ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκης -Σποράδων

0
Ερώτηση Καλαφάτη στη Βουλή για τη διακοπή ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκης -Σποράδων

Να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για τη διατήρηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκης – Β.Σποράδων καλεί το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, με σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

«Η αιφνίδια απόφαση της εταιρείας που επί δύο χρόνια εκτελούσε τα δρομολόγια να τα αναστείλει, συνεπάγεται βαρύ πλήγμα στην εμπορική και τουριστική κίνηση, τόσο για τη Θεσσαλονίκη, όσο και για τα νησιά των Βορείων Σποράδων», τονίζει ο κ. Καλαφάτης. «Η κυβέρνηση αντί να παρακολουθεί αδιάφορη τις εξελίξεις οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες. Είναι απαράδεκτο να μένει αποκομμένο από το Αιγαίο το λιμάνι της Θεσσαλονίκης που θα μπορούσε να είναι πύλη τουριστικών ροών από τη Βόρεια Ελλάδα και τη Ν.Α. Ευρώπη προς τα νησιά του.»

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης είναι το ακόλουθο:

“Βαρύ αναμένεται να είναι το πλήγμα στην εμπορική και τουριστική κίνηση και ευρύτερα στην οικονομία στη Θεσσαλονίκη και στα νησιά των Βορείων Σποράδων κατά τη φετινή θερινή περίοδο, μετά την αιφνίδια αποφαση της εταιρίας που εκτελούσε για δύο χρόνια τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια που συνέδεαν τους δύο προορισμούς, εξυπηρετώντας πάνω από εκατόν είκοσι χιλιάδες επιβάτες τις δύο θερινές περιόδους που λειτούργησε.

Επανέρχεται έτσι με δριμύτητα στο προσκήνιο το διαχρονικό και δυσεπίλυτο πρόβλημα της Θεσσαλονικης με τις θαλάσσιες συγκοινωνίες, όντας η πόλη σχεδόν αποκομμένη ακτοπλοϊκά και απομονωμένη από τα νησιά του Αιγαίου αλλά και από άλλους ηπειρωτικούς προορισμούς.

Το αποτύπωμα αυτής της αδυναμίας είναι εμφανές στις χαμηλές επιδόσεις στην τουριστική κίνηση που συνεπάγεται βέβαια απώλεια στα οικονομικά οφέλη που θα μπορούσε αποκομίσει.

Παράλληλα, εξίσου σημαντικό πρόβλημα δημιουργείται για την οικονομία, τον τουρισμό, το εμπόριο και όχι μόνον, για τα νησιά των Βορείων Σποράδων, που η επικοινωνία και η σύνδεσή τους με την ηπειρωτική χώρα, επηρεάζει την τοπική κοινωνία αρνητικά εν γένει.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός

1. Προτίθεστε να προβείτε άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες εξεύρεσης λύσης, αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για τη διατήρηση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκης -Β.Σποράδων;”.

[ΑΠΕ-ΜΠΕ]

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ