ΗΠΑ: Επιταχύνουν τον αποκλεισμό του TikTok

0
3

Οι ΗΠΑ επιταχύνουν τις διαδικασίες για το νομοσχέδιο που σχετίζεται με το TikTok και τα θέματα εθνικής ασφαλείας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Κέβιν Μακάρθι.

Στις ΗΠΑ, πληθαίνουν οι εκκλήσεις για την απαγόρευση του TikTok, το οποίο ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance, ή για την υιοθέτηση διακομματικής νομοθεσίας που θα δώσει στη κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν τη νομική εξουσία να επιδιώξει την απαγόρευση. Πρόσφατα απαγορεύτηκε σε συσκευές που ανήκουν στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να έχουν εγκατεστημένη την εφαρμογή.

«Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα προχωρήσει με νομοσχέδιο για την προστασία των Αμερικανών από τα τεχνολογικά πλοκάμια του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος», ανέφερε ο Μακάρθι στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Ο διευθύνων σύμβουλος του TikTok, Σου Ζι Τσιου εμφανίστηκε ενώπιον επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων για περίπου πέντε ώρες την περασμένη Πέμπτη και οι βουλευτές και των δύο κομμάτων τον εξέτασαν σε θέματα για την εθνική ασφάλεια και άλλες ανησυχίες που αφορούν την εφαρμογή, η οποία έχει στις ΗΠΑ μετρά 150 εκατομμύρια χρήστες.

Στην ακρόαση της Πέμπτης, ο CEO του TikTok ρωτήθηκε αν η εφαρμογή, έχει κατασκοπεύσει τους Αμερικανούς κατόπιν αιτήματος του Πεκίνου. Ο Τσου απάντησε κατηγορηματικά: «Όχι».

Στη συνέχεια, ο Ρεπουμπλικανός Νιλ Νταν αναφέρθηκε στην αποκάλυψη της εταιρείας τον Δεκέμβριο ότι ορισμένοι υπάλληλοι της ByteDance είχαν παράνομα πρόσβαση σε δεδομένα δύο δημοσιογράφων χρηστών του TikTok και οι οποίοι δεν απασχολούνται πλέον στην εταιρεία. Επανέλαβε την ερώτησή του σχετικά με το αν η ByteDance διάγει κατασκοπεία.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ