Η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας στη διεθνή έκθεση τουρισμού TTR ROMEXPO στη Ρουμανία

0
3

Η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου, τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου και τον Δήμο Νοτίου Πηλίου ήταν παρούσα και φέτος στη Διεθνή Τουριστική έκθεση TTR ROMEXPO στο Βουκουρέστι που διήρκεσε από την Πέμπτη 15/2 έως και την Κυριακή 18/2/2024.

Στόχος της συμμετοχής, στα πλαίσια  των ισχυρών δεσμών φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Ρουμανίας, ήταν να επικοινωνήσει την περιοχή και τα πλεονεκτήματά της στη ρουμανική αγορά, η οποία βρίσκεται σταθερά στην 2η θέση των επισκεπτών του εξωτερικού τα τελευταία χρόνια.

Στα πλαίσια της προώθησης των επιχειρήσεων έγιναν επαγγελματικές συναντήσεις (B2B), διανεμήθηκε έντυπο υλικό των ξενοδοχείων μελών της Ένωσης, που ανταποκρίθηκαν στο σχετικό κάλεσμα, καθώς και έντυπος οδηγός της Ένωσης.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση «αποδεικνύεται κάθε φορά ειδικά σε συναντήσεις σε ξένες αγορές, πόσο σημαντική είναι η συνεργασία και συμμετοχή όλων των φορέων, των Δήμων, των Ενώσεων, της Περιφέρειας, αλλά και κάθε μεμονωμένης επιχείρησης, στην προσπάθεια της τουριστικής προώθησης του  τόπου».

Στα πλαίσια της έκθεσης, η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας  ανέλαβε με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας και σε αγαστή συνεργασία με τον ΕΟΤ Ρουμανίας μια πρώτη παρουσίαση της Θεσσαλίας, ενώ ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στη Μαγνησία, με κύριο στόχο το θετικό μήνυμα της πλήρης ετοιμότητας του προορισμού για την ασφαλή υποδοχή και φιλοξενία επισκεπτών. Την παρουσίαση έκανε, σε συνεργασία με το τμήμα τουρισμού Δήμου Βόλου,  ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, κ. Γιώργος Ζαφείρης.

Ένας άλλος τομέας της περιοχής που παρουσιάστηκε από εκπροσώπους των εταιρειών Deda Sailing και Sail Aegean ήταν το Sailing/Yachting, μια δυναμικά αναπτυσσόμενη μορφή τουρισμού και εμπειρίας, με πολλές προοπτικές ανάπτυξης για τον Βόλο και το λιμάνι του. Συζήτηση, επίσης, πραγματοποιήθηκε με τους προέδρους της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, κ. Ηρακλή Τσιτλακίδη και Ευβοίας, κ. Θοδωρή Ρουμελιώτη, στα πλαίσια της προώθησης του αεροδρομίου με κοινό στόχο την ανάδειξη του.

Το  περίπτερο του προορισμού επισκέφτηκαν η Πρέσβης της Ελλάδας στη Ρουμανία κ. Λιλή Ευαγγελία Γραμματίκα, ο Βουλευτής και Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας κ. Ντράγκο Γαβριήλ Ζησόπουλος και ο Πρόεδρος του ΕΟΤ Ρουμανίας κ. Γιώργος Σταφυλάκης.

Η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας στην ανακοίνωσή της ευχαριστεί «για τη συνεργασία την Αντιδήμαρχο Τουρισμού Δήμου Βόλου  κα. Μελπομένη Λαζάρου, την Εντεταλμένη σύμβουλο για θέματα Τουρισμού Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου κα. Άσπα Τριαντάφυλλου και τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού Δήμου Νοτίου Πηλιου  κο. Απόστολο Καφετζή, καθώς και τον Προϊστάμενο του τμήματος τουρισμού Δήμου Βόλου, κο. Γιώργο Παπαμακάριο. Παρούσα πάντα και η Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Τουριστικών Καταλυμάτων Ν. Μαγνησίας, κα. Ευαγγελία Διανελλάκη μαζί με τις κα. Εύα Αρβανίτη και κα. Μινιώ Σοφιάδη».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή