Αρχική Θεσσαλία Μαγνησία Η Αλόννησος προωθεί το ποδήλατο

Η Αλόννησος προωθεί το ποδήλατο

0
Η Αλόννησος προωθεί το ποδήλατο

Τη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης υιοθετεί ο Δήμος Αλοννήσου, συμμετέχοντας για δεύτερη φορά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, που θα διαρκέσει έως τις 22 Σεπτεμβρίου, θέτοντας υποψηφιότητα για το Βραβείο Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Ο Δήμος Αλοννήσου, που ενστερνίζεται καινοτόμες δράσεις με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, διοργανώνει μεθαύριο Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών, διανομή έντυπου υλικού και οργάνωση παιχνιδιών και δραστηριοτήτων σε συνεργασία με το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και τα σχολεία της Αλοννήσου. Επίσης, ομαδική δραστηριότητα ζωγραφικής στον υπαίθριο χώρο των «Κερκίδων» με θέμα «Η Αλόννησος χωρίς αυτοκίνητο», την ίδια μέρα στις 12:00.

Παράλληλα αύριο 20 Σεπτεμβρίου είναι υποχρεωτική η προσέλευση των υπαλλήλων του δήμου χωρίς μηχανοκίνητα μέσα στην εργασία τους.

Η δεύτερη κατηγορία, αυτή των «Μόνιμων Μέτρων» περιλαμβάνει: χορήγηση κινήτρων στους υπαλλήλους που θα πηγαίνουν στην εργασία τους με ποδήλατο, βελτίωση υποδομών (νέα πεζοδρόμια, επεκτάσεις υφιστάμενων πεζοδρομίων, διαβάσεις πεζών κλπ), ζώνες μειωμένης ταχύτητας οχημάτων γύρω από τα σχολεία, έγκριση και εφαρμογή του νέου συγκοινωνιακού σχεδίου για την κυκλοφορία και τη στάθμευση των οχημάτων, καθαρισμό και συντήρηση των παραδοσιακών μονοπατιών που συνδέουν τις οικιστικές περιοχές του δήμου ώστε να ενθαρρύνεται το βάδισμα, βελτίωση και επέκταση των υπηρεσιών δημόσιας συγκοινωνίας μέσω της αγοράς νέου, σύγχρονου δημοτικού λεωφορείου.

Τέλος, την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, ημέρα κορύφωσης των εκδηλώσεων, θα οργανωθεί η ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, κατά την οποία προγραμματίζεται η απαγόρευση κυκλοφορίας αυτοκινήτων στην παραλιακή οδό του λιμανιού του Πατητηρίου και η διοργάνωση πικ νικ και άλλων παράλληλων δραστηριοτήτων στον χώρο του λιμανιού, από τις 12:00 το μεσημέρι και μετά.

Κάθε χρόνο, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας εστιάζει σε διαφορετικά θέματα. Για το 2017, το θέμα που έχει επιλεγεί είναι «Καθαρή, συνεργατική και έξυπνη κινητικότητα», εστιάζοντας σε λύσεις συνεργατικής κινητικότητας και επισημαίνοντας τα πλεονεκτήματα των καθαρότερων τρόπων μεταφοράς.

Πέρσι, 86 ελληνικοί δήμοι επέδειξαν εξαιρετικές επιδόσεις όσον αφορά την υλοποίηση δράσεων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας. Ο Δήμος Αλοννήσου ήταν ένας από τους 6 ελληνικούς δήμους που υπήρξαν «χρυσοί συμμετέχοντες» και διεκδίκησαν το ευρωπαϊκό βραβείο. Παρόλο που δεν βρέθηκε στην τελική δεκάδα, κατατάχθηκε μέσα στη λίστα των μικρών δήμων με τις πιο καινοτόμες, πρωτότυπες, βέλτιστες πρακτικές, χάρη στη δράση που είχε οργανώσει για τη «χορήγηση κινήτρων (π.χ. μία ημέρα άδειας) στους υπαλλήλους που πηγαίνουν καθημερινά στην εργασία τους με ποδήλατο».

Και φέτος, η συμμετοχή του Δήμου Αλοννήσου έχει ήδη εγκριθεί και στις 3 κατηγορίες συμμετοχής (Εβδομάδα Δράσεων – Μόνιμα Μέτρα – Μέρα Χωρίς Αυτοκίνητο), αποτελεί χρυσή συμμετοχή και είναι επιλέξιμη για το Βραβείο Ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας.

Taxydromos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ