Η ανάπτυξη της μικρής και μεσαίας επιχείρησης στο επίκεντρο της ProCredit Bank

0
3

Παρουσίαση των προϊόντων και των στελεχών σήμερα στον Βόλο

Με επίκεντρο την ανάπτυξη της μικρής και μεσαίας επιχείρησης οι τραπεζικοί σύμβουλοι και τα στελέχη της ProCredit Bank παρουσίασαν σήμερα, σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας τα προϊόντα της τράπεζας, υπογραμμίζοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του χρηματοπιστωτικού οργανισμού.

Μιλώντας για την ProCredit Bank η κ. Γεωργία Τσίνα, επιχειρηματικός σύμβουλος της Τράπεζας επεσήμανε ότι η ProCredit Bank αποτελεί μέλος ενός γερμανικού τραπεζικού ομίλου, που έχει έδρα την Φρανκφούρτη. Είναι ένας διεθνής χρηματοπιστωτικός οργανισμός με μετόχους πολλά γνωστά χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα, όπως η Αναπτυξιακή Τράπεζα της Γερμανίας, η Τράπεζα Ανάπτυξης Εταιρειών και διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης τα τελευταία χρόνια.

η κ. Γεωργία Τσίνα

“Η πολιτική η οποία χαράσσεται είναι η παροχή τραπεζικών υπηρεσιών στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Πιστεύουμε ότι αποτελούν την ραχοκοκαλιά της οικονομίας και εκεί εστιάζουμε ώστε να αναπτυχθούν και οι ίδιες αλλά και η οικονομία στην οποία ουσιαστικά βρισκόμαστε και δραστηριοποιούμαστε”, επεσήμανε η κ. Τσίνα.

Η ίδια υπογράμμισε πως η ProCredit Bank έχει πολύχρονη εμπειρία στο κομμάτι των μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθότι έχει παρουσία σε 12 χώρες στην νοτιοανατολική Ευρώπη και στην Γερμανία και μέλημά της είναι να παρέχει τις βέλτιστες λύσεις, τις βέλτιστες πρακτικές και το επιτυγχάνει με το να έχει μία πολύ καλή επικοινωνία με τους πελάτες, να αφουγκράζεται τις ανάγκες τους και να αντιμετωπίζουν τα στελέχη της Τράπεζας σαν συμβούλους.

“Προσδοκούμε σε συνεργασία και να είμαστε δίπλα στις επιχειρήσεις όλων των κλάδων”, είπε χαρακτηριστικά η κ. Τσίνα σημειώνοντας πως ήδη στο πελατολόγιο της τράπεζας υπάρχουν επιχειρήσεις της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας.

Μάλιστα τόνισε πως η ProCredit Bank ήταν η πρώτη που επικοινώνησε με τους πελάτες της στη Θεσσαλία, με τις καταστροφικές πλημμύρες προκειμένου οι σύμβουλοί της να δουν από κοντά τα προβλήματα, το μέγεθός τους και να προχωρήσουν με τις επιχειρήσεις για κάτι καλύτερο.

“Είμαστε μία τράπεζα που έχει πελατοκεντρική προσέγγιση, πιστεύουμε σε έναν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τους πελάτες, αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι μια μακροχρόνια συνεργασία, δεν επιθυμούμε κάτι ευκαιριακό, γι’ αυτό και γνωρίζουμε εις βάθος τους πελάτες, πηγαίνουμε στις εγκαταστάσεις τους, ώστε κι εμείς να δώσουμε και να προσφέρουμε τα εργαλεία που ταιριάζουν καλύτερα”, τόνισε η ίδια και συμπλήρωσε ότι ναι μεν οι καθημερινές τραπεζικές υπηρεσίες γίνονται ηλεκτρονικά, παρόλα αυτά ό,τι έχει σχέση με επενδύσεις, με χρηματοδοτήσεις η Τράπεζα παρέχει εξατομικευμένα προϊόντα. “Μας ενδιαφέρει η ανάπτυξη της επιχείρησης, οπότε πρέπει αυτό που προτείνουμε να ταιριάζει σε κάθε επιχείρηση απόλυτα”, υπογράμμισε η κ. Τσίνα.

Και μπορεί το φυσικό κατάστημα της ProCredit Bank να βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, αυτό όμως δεν επηρεάζει την εγγύτητα της Τράπεζας με τους πελάτες της, καθώς όπως σημείωσε η κ. Τσίνα, οι σύμβουλοι εξυπηρετούν όλη την Ελλάδα μέχρι και τα νησιά.

Η κ. Ειρήνη Νικολοπούλου, υπεύθυνη Επικοινωνίας της ProCredit Bank

“Είναι ένας συνδυασμός ψηφιακής τραπεζικής, για τις καθημερινές ανάγκες αλλά και της παραδοσιακής τραπεζικής που είναι η άμεση επικοινωνία με τον πελάτη.

Οι σύμβουλοι επικοινωνούμε με τις επιχειρήσεις και πηγαίνουμε στις εγκαταστάσεις τους, έρχονται αυτοί στις δικές μας και αναπτύσσουμε μία επικοινωνία που πηγαίνει εις βάθος”, επεσήμανε.

Φυσικά, στο πελατολόγιο της ProCredit Bank υπάρχουν και φυσικά πρόσωπα που μπορούν να απολαμβάνουν όλα τα παρεχόμενα εργαλεία.

Ιδιαίτερη αναφορά στο κοινωνικό πρόσωπο της ProCredit Bank έκανε στο καλωσόρισμά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, επισημαίνοντας ότι η Τράπεζα αθόρυβα και χωρίς ακόμη να έχει παρουσιαστεί στη Μαγνησία, συνέδραμε με εμφιαλωμένα νερά και είδη πρώτης ανάγκης κατά τη διάρκεια των καταστροφικών πλημμυρών του Σεπτεμβρίου.

Από την πλευρά του ο κ. Απόστολος Οντόπουλος, στην σύντομη τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην απαιτούμενη εξωστρέφεια που πρέπει να δείξουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τόνισε ότι χαρακτηριστικά πως “ως ελεύθεροι επαγγελματίες, ως έμποροι πετυχαίνουμε μόνο όταν ξέρουμε πότε και με ποιους πρέπει να συνεργαστούμε’, συμπληρώνοντας ότι η τραπεζική πολιτική της Procredit Bank είναι προσφιλής στον επιχειρηματία καθώς έχει τη στόχο την μακροπρόσθεσμη και βιώσιμη απόδοση και όχι την πρόσκαιρη και πολλές φορές ριψοκίνδυνη πολιτική.

Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή