Η αντίδραση της Πισπιρίγκου μετά το «κάρφωμα» του Μάνου

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα, την ώρα που αναμένεται με αγωνία το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλογριά, για το θάνατο των δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, Μαλένας και Ίριδας.

Έπειτα από την χθεσινή κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη στο τμήμα ανθρωποκτονιών, στη ΓΑΔΑ, όπου εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου ευθύνεται για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, ο δικηγόρος της 33χρονης αναφέρθηκε στα πορίσματα για την Μαλένα και την Ίριδα, επισημαίνοντας πως η κατηγορουμένη περιμένει με αγωνία τα αποτελέσματα.

O Όθων Παπαδόπουλος μίλησε στην τηλεόραση του MEGA σχετικά με τα αποτελέσματα των δειγμάτων αίματος της Τζωρτζίνας, που ήταν καθαρές από κεταμίνη. Σύμφωνα με τον ίδιο η μη ανεύρεση κεταμίνης αποτελεί σημαντικό στοιχείο γιατί αφενός δεν προκύπτει κάποια αιτιολογία για το καρδιακό ιστορικό που είχε, αφετέρου γιατί η κεταμίνη εμφανίζεται μόνο την ημέρα θανάτου του παιδιού, την 29η Ιανουαρίου, μέσα σε έναν χώρο που η ουσία ήταν διαθέσιμη στους γιατρούς και όχι στην κατηγορουμένη.

Ερωτηθείς για το αν γνωρίζει την ώρα λήψης των δειγμάτων, απάντησε: «Είναι διάσπαρτες σε διάφορες μέρες της νοσηλείας της, σε βαθμό ώστε να καλύπτουν ένα μεγάλο χρονικό διάστημα από το επίδικο 9μηνο στο οποίο είχε τα προβλήματα».

Πρόσθεσε πως για κάθε στοιχείο υπάρχει ένας επιστημονικός αντίλογος, και εφόσον δεν προκύπτει κάτι θετικά, όλα τα υπόλοιπα είναι υποθέσεις και πρόσθεσε πως η κατηγορουμένη δεν είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε περαιτέρω έρευνα, ακόμα και στην εκταφή.

Τέλος, σχετικά με τα πορίσματα για την Μαλένα και την Ίριδα, ο δικηγόρος δήλωσε πως η κατηγορουμένη περιμένει με αγωνία τα αποτελέσματα, επιμένει στην αρχική της δήλωση πως δεν υπήρχε περίπτωση να στραφεί ενάντια στα παιδιά της και αρνείται το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Εγκληματική ενέργεια οι θάνατοι Μαλένας – Ίριδας
Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες που ήρθαν στο προσκήνιο, την Τρίτη θα παραδοθεί το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλογριά, για το θάνατο των δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, της Μαλένας και της Ίριδας.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στην τηλεόραση του MEGA, στο πόρισμα των ιατροδικαστών θα υπάρχουν αναφορές για δολοφονική ενέργεια εναντίον των δύο κοριτσιών με περισσότερη βεβαιότητα για την μικρή Ίριδα που έφυγε από τη ζωή στον 6ο μήνα της ζωής της.

Τα παιδιά φαίνεται ότι έφυγαν από τη ζωή με τον ίδιο τρόπο και αυτός δεν είναι άλλος από την ασφυξία. Όλα αυτά αναμένεται να περιγράφονται στο πόρισμα των δύο κορυφαίων ιατροδικαστών που έχουν αναλάβει εκ νέου, να «φωτίσουν» το θάνατο των δύο κοριτσιών.

Οι έρευνες επικεντρώθηκαν στα δύο μικρότερα κοριτσάκια, την 6 μηνών Ίριδα και την 3,5 ετών Μαλένα, που έφυγαν από τη ζωή με… «περίεργο» και ανεξήγητο τρόπο, που δεν δικαιολογούσε η κατάσταση της υγείας τους.

Πέρα από το πόρισμα των δύο ιατροδικαστών που εξέτασαν από την αρχή τα στοιχεία για τα δύο κοριτσάκια, σε εξέλιξη είναι και ο νέος γύρος καταθέσεων στην Αστυνομία. Με την σημαντικότερη κατάθεση, αυτή του Μάνου Δασκαλάκη να ολοκληρώθηκε χθες μετά από 8 ώρες, σειρά παίρνουν άλλοι συγγενείς της οικογένειας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αύριο καταθέτει στην Ασφάλεια Αττικής ο πατέρας του Μάνου Δασκαλάκη ενώ τα επομενα 24ωρα αναμένεται να καταθέσουν στην Πάτρα συγγενείς της Ρούλας Πισπιρίγκου αλλά και του Μάνου Δασκαλάκη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή