Η δυνατότητα ανανέωσης του TikTok είναι για όταν έχετε βαρεθεί τη σελίδα σας For You

0
7

Το TikTok προσθέτει έναν τρόπο για τους χρήστες να «ανανεώνουν» το περιεχόμενο της σελίδας For You όταν θέλουν να αλλάξουν τη ροή τους. Τον Φεβρουάριο, η εταιρεία είχε δηλώσει προηγουμένως ότι δοκιμάζει το χαρακτηριστικό. Τώρα, το κουμπί Ανανέωση έχει ρυθμιστεί να κυκλοφορήσει σε χρήστες παγκοσμίως τις επόμενες εβδομάδες.

Όταν οι χρήστες ενεργοποιούν τη δυνατότητα επαναφοράς, ο αλγόριθμος προτάσεων θα επανέλθει σαν να είχαν εγγραφεί στο TikTok. Καθώς ο χρήστης παρακολουθεί και αλληλεπιδρά με το περιεχόμενο, ο αλγόριθμος θα αρχίσει να προβάλλει προτάσεις που βασίζονται στις ενέργειες του χρήστη αφού πατήσει την Ανανέωση.

Το αυστηρά φυλασσόμενο σύστημα προτάσεων της εφαρμογής λαμβάνει σήματα χρήστη όπως χρόνο παρακολούθησης, σχόλια και επιθυμεί να προτείνει σχετικό περιεχόμενο. Το TikTok λέει ότι οι χρήστες μπορεί να θέλουν να επαναφέρουν τη ροή τους εάν χάσουν το ενδιαφέρον τους για τους τύπους βίντεο που εμφανίζει η εφαρμογή ή αν αισθάνονται ότι παίρνουν πάρα πολύ το ίδιο πράγμα. Οι χρήστες του TikTok συζητούν επίσης τακτικά την προσπάθεια «εκπαίδευσης» του αλγόριθμου για να επηρεάσουν το είδος των βίντεο που εμφανίζονται — η ρύθμιση ανανέωσης θα μπορούσε να βοηθήσει στην επιτάχυνση αυτής της διαδικασίας ή να δώσει στους χρήστες έναν πιο άμεσο τρόπο να αλλάξουν αυτό που βλέπουν.

Το κουμπί επαναφοράς επιχειρεί επίσης να αντιμετωπίσει ένα άλλο πρόβλημα με τη σελίδα For You του TikTok: μερικές φορές είναι λίγο πολύ καλό στο να προτείνει σχετικό περιεχόμενο, υπερφορτώνοντας τους χρήστες με πάρα πολύ το ίδιο πράγμα. Αυτές οι «τρύπες από κουνέλι» είναι ως επί το πλείστον ενοχλητικές, αλλά, ανάλογα με το θέμα, μπορεί να είναι και επικίνδυνες. Μια έρευνα του 2021 από την The Wall Street Journal , για παράδειγμα, έδειξε πώς οι έφηβοι χρήστες πλημμύρισαν από βίντεο απώλειας βάρους και διατροφικών διαταραχών στο TikTok. Λίγο πριν από τη δημοσίευση της ιστορίας του Journal , η TikTok είπε ότι εργαζόταν σε τρόπους για να αποτρέψει την εμφάνιση υπερβολικά επαναλαμβανόμενων μοτίβων περιεχομένου.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ