Η επιβεβαίωση για τη συνεργασία Μουζενίδη – TUI Russia (ΦΩΤΟ)

0
36
Masmanidis Tsantekidis Tui Mouzenidis Russia

Επιβεβαιώθηκε πριν από λίγο, με επίσημη συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα, η στρατηγική συνεργασία του ομίλου Μουζενίδη με την TUI Ρωσίας, την οποία αποκάλυψε το money-tourism.gr, μια συμφωνία με πολλαπλά και σημαντικά οφέλη και για τον ελληνικό Τουρισμό.
Την συνέντευξη παρέθεσαν ο Γενικός Διευθυντής της TUI Russia Ταράς Ντεμούρα, ο Γενικός Διευθυντής της Mouzenidis Travel Greece Γεώργιος Μασμανίδης και ο Γενικός Διευθυντής της Mouzenidis Travel Russia Αλέξανδρος Τσαντεκίδης.
Όπως γράψαμε αποκλειστικά, η TUI Russia και η Mouzenidis Travel αποφάσισαν να προβούν στη στρατηγική συνεργασία για την υποδοχή τουριστών στην Ελλάδα. Πρόκειται για κάτι παραπάνω από μια απροσδόκητη συμμαχία, καθώς και αρκετά φιλόδοξη: οι εταιρείες σχεδιάζουν να πολλαπλασιάσουν τις ροές τουριστών προς την Ελλάδα, ήδη από την καλοκαιρινή σεζόν του 2018.

Οι κ.κ. Ταράς Ντεμούρα και Γεώργιος Μασμανίδης, μίλησαν στο ρωσικό hotline travel για την συνεργασία αυτή.

Η συνέντευξη
Η συνέντευξη των δύο επικεφαλής, έχει ως εξής:

Δημοσιογράφος: Κύριοι συνάδελφοι, πείτε μου ανοιχτά, ποια είναι η σημασία της συνεργασίας σας; Προγραμματίζεται ανταλλαγή περιουσιακών στοιχείων; Συγχώνευση-απορρόφηση;

Ταράς Ντεμούρα: Όχι, δεν πρόκειται για κάτι τέτοιο. Μιλάμε για τη στρατηγική συμμαχία μεταξύ δύο μεγάλων ταξιδιωτικών πρακτόρων με σκοπό την αμοιβαία ενίσχυση των θέσεων μας στην αγορά λόγω της συνεργιστικής δράσης.

Δημοσιογράφος: Ναι, αλλά ο παγκόσμιος όμιλος TUI έχει δική του DMC-μονάδα στην Ελλάδα, ενώ η Mouzenidis Travel Greece είναι ισχυρή εταιρεία εξερχόμενου τουρισμού στη Ρωσία… Θα έλεγε κανείς ότι ο καθένας από εσάς θα ήταν λογικό να βασιστεί σε μια συγγενική δομή, και όχι σε έναν τρίτο ταξιδιωτικό πράκτορα.

Ταράς Ντεμούρα: Η εταιρεία υποδοχής TUI Group δραστηριοποιείται στον τομέα οργάνωσης μεταφορών, εκδρομών, άλλων συναφών υπηρεσιών, αλλά όχι με τις ξενοδοχειακές συμβάσεις. Εμείς, κατά τον κύριο λόγο, προσπαθούμε να ενισχύσουμε τις θέσεις μας στα ξενοδοχεία, και για τον σκοπό αυτό η Mouzenidis Travel είναι ένας ιδανικός συνεργάτης.

Γεώργιος Μασμανίδης: Όπως είναι γνωστό, η Mouzenidis Travel κυριαρχεί στη Βόρεια Ελλάδα (στη Χαλκιδική), καθώς και στην Κέρκυρα και στην Πελοπόννησο. Από την πλευρά της, η TUI Russia εργάζεται στην Κρήτη και στη Ρόδο. Ενώνοντας τις προσπάθειές μας, επεκτείνουμε αμοιβαία τις σφαίρες επιρροής, αποκτάμε νέα επιχειρήματα για τις διαπραγματεύσεις με τους ξενοδόχους, αναμένουμε τις ειδικές τιμές και αύξηση ποσοστώσεων στα πιο δημοφιλή καταλύματα.

Δημοσιογράφος: Γιώργο, αλλά πώς θα αποφεύγετε τον εσωτερικό ανταγωνισμό στα πλαίσια μιας τέτοιας συμμαχίας; Ενισχύοντας την TUI, κινδυνεύετε να αποδυναμώσετε τις θέσεις της ρωσικήςMouzenidis Travel. Ίσως πρόκειται να γίνει κάποιου είδους οριοθέτηση – ανά ξενοδοχεία, ανά πελατεία-στόχο;

Γεώργιος Μασμανίδης: Οι εταιρείες μας θα διανείμουν τα ξενοδοχεία ισότιμα και θα τα πουλάνε στο πλαίσιο των ατομικών ποσοστώσεων τους, καθορίζοντας ανεξάρτητα τις τιμολογιακή και πρακτορειακή τους πολιτική. Δεν νομίζω ότι ο εσωτερικός ανταγωνισμός θα αποτελέσει πρόβλημα, ειδικά αφού κάθε μέλος της συμμαχίας έχει σταθερό κύκλο πιστών συνεργατών λιανικής.

Δημοσιογράφος: Ταράς, μια ερώτηση για σας. Η TUI έχει τη δική της προσέγγιση για τη διαμόρφωση προϊόντος, προωθείτε ειδικές έννοιες ανάπαυσης για διαφορετικές ομάδες πελατών. Σχεδιάζεται η εφαρμογή τους στην ελληνική κατεύθυνση σε συνεργασία με τη Mouzenidis Travel;

Ταράς Ντεμούρα: Η εφαρμογή των εννοιών TUI Fun & Sun καιTUI Day & Night Connected μεγάλης κλίμακας είναι δυνατή από το 2019. Για πολλά χρόνια, ο παιδικός σύλλογος TUI Toucan λειτουργεί με επιτυχία στην Ελλάδα στο αποκλειστικό μας ξενοδοχείο Arminda Hotel & Spa 4 * στην Κρήτη.

Δημοσιογράφος: Ποια είναι τα σχέδιά σας σχετικά με τις πωλήσεις για το καλοκαίρι του 2018;

Ταράς Ντεμούρα: Σκοπεύουμε να στείλουμε στην Ελλάδα από κοινού περίπου 300 χιλιάδες Ρώσων τουριστών. Για την εταιρεία μας, αυτή θα είναι μια τριπλή αύξηση των τουριστικών ροών σε σύγκριση με τα στοιχεία της προηγούμενης σεζόν.

Δημοσιογράφος: Θα γίνει η Mouzenidis Travel αποκλειστικός συνεργάτης της TUI Russia σε αυτήν την κατεύθυνση;

Ταράς Ντεμούρα: Όχι, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με άλλες DMC-εταιρείες που εξυπηρετούν τους τουρίστες μας στην Ελλάδα εδώ και αρκετά χρόνια.

Γεώργιος Μασμανίδης: Με τη σειρά μας, η Mouzenidis Travel Greece φιλοξενεί παραδοσιακά στη χώρα μας την πελατεία από τους πολυάριθμους ταξιδιωτικούς πράκτορες από τη Ρωσία, Ανατολική και Δυτική Ευρώπη. Διατηρούμε και αναπτύσσουμε αυτές τις συνεργασίες.

Δημοσιογράφος: Και τώρα θα ρωτήσω για τις μεταφορές. Οόμιλος Mouzenidis Group περιλαμβάνει την αεροπορική εταιρεία Ellinair. H TUI Russia σχεδιάζει να συνεργαστεί με αυτόν τον αερομεταφορέα; Εάν ναι, σε ποια μορφή;

Γεώργιος Μασμανίδης: Ήδη έχει υπογραφεί συμφωνητικό μεταξύ της TUI και της Ellinair για το μπλοκ θέσεων προς Κέρκυρα, Κρήτη, Ρόδο. Αλλά και πάλι, δεν πρόκειται ακόμα για την αποκλειστικότητα.

Ταράς Ντεμούρα: Ένα σημαντικό μέρος του ελληνικού μας προγράμματος θα πραγματοποιηθεί με την εταιρεία Ural Airlines.

Δημοσιογράφος: Κλείνοντας, λίγα λόγια για τις προοπτικές της εν λόγω κατεύθυνσης. Έχετε θέσει ως στόχο την πολλαπλή αύξηση των τουριστικών ροών. Είστε σίγουροι ότι το δυναμικό ζήτησης των πελατών για την Ελλάδα έχει αυτή τη δυνατότητα;

Ταράς Ντεμούρα: Ναι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, η κατάσταση στις ευρωπαϊκές αγορές – και ειδικότερα στην ελληνική αγορά – βελτιώνεται. Το καλοκαίρι του 2018 δεν θα υπάρξει τόσο έντονη τιμολογιακή πίεση από την πλευρά της Τουρκίας, η συμπιεσμένη ζήτηση για την οποία έχει ικανοποιηθεί. Την ίδια στιγμή, οι πελάτες έχουν προσαρμοστεί στην τρέχουσα οικονομική κατάσταση και ξοδεύουν όλο και περισσότερο χρήματα για τα ταξίδια τους. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τη δυναμική της πρόωρης κράτησης, οπότε εμείς από την πλευρά μας καλούμε τα ταξιδιωτικά γραφεία να προετοιμαστούν για μια επιτυχημένη ελληνική σεζόν σε συνεργασία με την TUI Russia και Mouzenidis Travel!

money_tourism

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ