Η εταιρεία Voice AI SoundHound απολύει σχεδόν το μισό προσωπικό της

0
0

Η SoundHound, μια εταιρεία φωνητικής τεχνητής νοημοσύνης, απέλυσε σχεδόν το ήμισυ του εναπομείναντος προσωπικού της, περίπου 200 άτομα, την περασμένη εβδομάδα σε μια σημαντική μείωση του προσωπικού της.

Επιπλέον, οι πρώην υπάλληλοι της SoundHound βρίσκονται σε δύσκολη προσγείωση. Το πακέτο απολύσεών τους δεν περιλαμβάνει υγειονομική περίθαλψη και μόλις δύο εβδομάδες απόλυσης, και αυτό μόνο εάν η SoundHound μπορέσει να συγκεντρώσει περισσότερα χρήματα, είπαν οι τρεις απολυμένοι υπάλληλοι στο Gizmodo. Εάν η εταιρεία δεν μπορεί να εξασφαλίσει πρόσθετη χρηματοδότηση, οι πρώην εργαζόμενοι είπαν ότι δεν ξέρουν τι θα τους συμβεί.

Ένας πρώην υπάλληλος συνόψισε την κατάσταση των πραγμάτων σε μια λέξη: «Αξιοθρήνητο». «Πραγματικά είμαι πολύ σοκαρισμένος από τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν οι απολύσεις», είπε στο Gizmodo ένας από τους απολυμένους υπαλλήλους. «Περίμενα από μια εταιρεία 17 ετών, η οποία τώρα είναι δημόσια εταιρεία, να παρέχει τουλάχιστον την ελάχιστη απόλυση».

Οι σοβαρές περικοπές έρχονται μόλις δύο μήνες μετά από έναν ακόμη γύρο απολύσεων που οδήγησε στην εξάλειψη του 10% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας και σε άλλους να επιβαρυνθούν με μειώσεις μισθών. Το εργατικό δυναμικό της SoundHound ήταν 450 πριν από τις απολύσεις, αλλά το προσωπικό έχει περικοπεί περισσότερο από 50% σε μόλις τρεις μήνες, σύμφωνα με τους πρώην υπαλλήλους.

Στο email του προς το προσωπικό, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της SoundHound, Keyvan Mohajer, περιέγραψε μια περίοδο ταχείας ανάπτυξης το 2021, αλλά είπε ότι οι μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς την ανάγκασαν να επαναξιολογήσει τα οικονομικά της και να επιταχύνει την πορεία της προς την κερδοφορία το 2023.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ