Η Apple σταμάτησε την παραγωγή των τσιπ M2 στις αρχές του 2023

0
2

Η Apple διέκοψε την παραγωγή των τσιπ της σειράς M2 στις αρχές του 2023 μετά την έντονη πτώση της παγκόσμιας ζήτησης για MacBook, σύμφωνα με ένα νέο δημοσίευμα από την Κορέα.

Πιο συγκεκριμένα, αντιμετωπίζοντας «κατακόρυφη πτώση» των πωλήσεων Mac εν μέσω μιας σοβαρής ύφεσης στην αγορά υπολογιστών, η Apple ανέστειλε εντελώς τον Ιανουάριο την παραγωγή των προσαρμοσμένων σχεδιασμένων επεξεργαστών της σειράς M2 που τροφοδοτούν νέα μοντέλα MacBook Pro και Mac mini και το πιο πρόσφατο MacBook Air, όπως αναφέρει το The Elec.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η TSMC ολοκληρώνει τη διαδικασία κατασκευής της στέλνοντας τα προϊόντα στο κορεατικό εργοστάσιο της Amkor Technology για εργασίες συσκευασίας. Ωστόσο, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο φέρονται να μην υπήρχαν προσεχή προϊόντα, γεγονός που ανάγκασε την εταιρεία υλικών συσκευασίας για τσιπ M2 να σταματήσει να προμηθεύει τα συνήθη υλικά.

Η αναστολή λέγεται ότι συνεχίστηκε μέχρι τον Φεβρουάριο, μετά τον οποίο ξεκίνησε ξανά η παραγωγή των τσιπ της σειράς M2, αλλά μόνο στην μισή ποσότητα συγκριτικά με πέρυσι, όπως ανέφερε η κορεάτικη έκθεση, επικαλούμενη άτομο που γνωρίζει το θέμα.

Τα έσοδα της Apple μειώθηκαν κατά περίπου 5% από έτος σε έτος το πρώτο τρίμηνο, μια πιο απότομη πτώση από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές, καθώς η Apple αντιμετώπιζε προβλήματα προμήθειας iPhone, αλλά μειώθηκαν επίσης και σε Mac και wearables.

Τα έσοδα από το iPad αυξήθηκαν κατά 30 τοις εκατό χάρη στην κυκλοφορία των νέων μοντέλων M2 ‌iPad‌, αλλά τα έσοδα από Mac σημείωσαν αξιοσημείωτη πτώση επειδή δεν κυκλοφόρησαν νέοι Mac τους τελευταίους μήνες του 2022. Τα έσοδα Mac ήταν 7,7 δισεκατομμύρια δολάρια, από 10,9 δισεκατομμύρια δολάρια το έτος -πριν τρίμηνο. ‌

Κατά τη διάρκεια της κλήσης κερδών του πρώτου τριμήνου 2023, ο διευθύνων σύμβουλος Tim Cook παραδέχτηκε ότι η Apple αντιμετώπισε μια «προκλητική» κατάσταση στην αγορά των υπολογιστών. «Η βιομηχανία συρρικνώνεται», είπε ο Κουκ. “Έχουμε χαμηλό μερίδιο, αλλά έχουμε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα με το πυρίτιο της Apple, επομένως στρατηγικά είμαστε καλά τοποθετημένοι στην αγορά. Αλλά νομίζω ότι θα είναι λίγο δύσκολο βραχυπρόθεσμα”, πρόσθεσε ο επικεφαλής της Apple.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ