Η Apple υιοθετεί μια διαδικασία 3nm για το τσιπ A17 της

0
14
Η Apple υιοθετεί μια διαδικασία 3nm για το τσιπ A17 της

Από ότι φαίνεται, η σειρά iPhone 15 θα μπορούσε να είναι η πρώτη με επεξεργαστή που βασίζεται στη διαδικασία 3 nm. Η φετινή σειρά ήταν η πρώτη κατά την οποία εισήχθη ένα χάσμα απόδοσης μεταξύ των τυπικών μοντέλων και των «Pro». Οι τελευταίοι χρησιμοποιούν το τελευταίο τσιπ A16 της εταιρείας, ενώ οι πρώτοι το περσινό A15.

Τα benchmarks δείχνουν ότι το A16 είναι πιο ισχυρό και η Apple ισχυρίστηκε ότι τα κύρια πλεονεκτήματά του έναντι του A15 θα είναι η σχετική απόδοση ισχύος του.

Ο λόγος για τον οποίο η διαφορά μεταξύ των τσιπ A16 και A15 δεν είναι τόσο σημαντική είναι το γεγονός ότι και τα δύο SoC κατασκευάζονται μέσω της ίδιας διαδικασίας 5nm. Το A16 χρησιμοποιεί μια πιο εκλεπτυσμένη διαδικασία και μερικές φορές διατίθεται στο εμπόριο ως “4nm”, αλλά στην πραγματικότητα και τα δύο chipset έχουν τον ίδιο κόμβο τεχνολογίας.

Την επόμενη χρονιά, όμως, αυτό μάλλον θα αλλάξει. Σύμφωνα με άρθρο της NikkeyAsia, η τελευταία διαδικασία κατασκευής τσιπ 3nm της TSMC θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά στο τσιπ A17 της Apple και στους επεξεργαστές M3 των μελλοντικών MacBook.

Η διαδικασία των 3 nm πιθανότατα θα υιοθετηθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2023, ακριβώς με τον ερχομό της σειράς iPhone 15. Το A17 θα είναι, κατ’ επέκταση, το πρώτο SoC 3nm σε smartphone. Έτσι, είναι λογικό να περιμένουμε ένα πιο αισθητό χάσμα στην απόδοση μεταξύ του A17 και του A16, σε σύγκριση με αυτό μεταξύ του A16 και του A15.

Εάν, δε, η Apple διατηρήσει τη νέα στρατηγική της να χρησιμοποιεί το νεότερο chipset μόνο για τα «Pro» iPhone της, είναι το χάσμα θα είναι μεγάλο μεταξύ του iPhone 15 και του iPhone 15 Pro.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ