Η Foxconn κατασκευάζει AirPods για πρώτη φορά – Nέο εργοστάσιο στην Ινδία

0
27

Ο προμηθευτής της Apple, Foxconn, κέρδισε μια παραγγελία για την κατασκευή AirPods για πρώτη φορά, αναφέρει το Reuters.

Ο Ταϊβανέζος κατασκευαστής σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο στην Ινδία για την παραγωγή των ακουστικών, υπογραμμίζοντας τις προσπάθειες του βασικού προμηθευτή της Apple να διαφοροποιήσει την παραγωγή μακριά από την Κίνα.

Σύμφωνα με πηγές της έκθεσης, η Foxconn θα επενδύσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια δολάρια σε ένα νέο εργοστάσιο συναρμολόγησης AirPods στη νότια ινδική πολιτεία Telangana. Η κατασκευή της εγκατάστασης αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους και να ξεκινήσει η παραγωγή μέχρι το τέλος του 2024 το νωρίτερο.

Οι αξιωματούχοι της Foxconn λέγεται ότι συζητούσαν εσωτερικά για μήνες για το αν θα συναρμολογήσουν AirPods, λόγω των σχετικά χαμηλών περιθωρίων κέρδους, αλλά τελικά αποφάσισαν να προχωρήσουν στη συμφωνία για να «ενισχύουν τη δέσμευση» με την Apple.

Η απόφαση να εγκατασταθεί η παραγωγή στην Ινδία ζητήθηκε από την Apple, σύμφωνα με μια από τις πηγές της έκθεσης. Εκτός από τις εγκαταστάσεις της Telangana, η Foxconn φέρεται να σχεδιάζει να αυξήσει τις επενδύσεις της στην Ινδία με σκοπό την κατασκευή smartphones, ηλεκτρικών οχημάτων και ημιαγωγών.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ