Η Google αντιμετωπίζει αγωγή 25 δισ. ευρώ για αθέμιτες διαφημιστικές πρακτικές

0
13
Η Google αντιμετωπίζει αγωγή 25 δισ

H Google ίσως βρεθεί αντιμέτωπη με βαριές αγωγές στα βρετανικά και ολλανδικά δικαστήρια, οι οποίες θα κατατεθούν τις επόμενες εβδομάδες. Αυτή η κατάσταση μπορεί να κοστίσει στον τεχνολογικό κολοσσό 25 δισεκατομμύρια ευρώ (~25,4 δισεκατομμύρια δολάρια) σε πρόστιμα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οι αγωγές ισχυρίζονται ότι η εταιρεία εφαρμόζει αθέμιτες διαφημιστικές πρακτικές.

Η δικηγορική εταιρεία Geradin Partners εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση εκ μέρους των εκδοτών που επηρεάζονται από τις εικαζόμενες πρακτικές της Google:

“Είναι καιρός η Google να αναλάβει τις ευθύνες της και να αποπληρώσει τις ζημιές που προκάλεσε σε αυτόν τον σημαντικό κλάδο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σήμερα ανακοινώνουμε αυτές τις ενέργειες σε δύο δικαιοδοσίες για να λάβουμε αποζημίωση για τους εκδότες της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου”. – Damien Geradin

Εκπρόσωπος της Google είπε στο Reuters ότι «η μήνυση είναι κερδοσκοπική και ευκαιριακή» και η εταιρεία σχεδιάζει «να την πολεμήσει σθεναρά».

Η αξίωση στο Ηνωμένο Βασίλειο θα έχει ως στόχο την ανάκτηση αποζημίωσης για τους ιδιοκτήτες ιστότοπων με διαφημίσεις με banner, συμπεριλαμβανομένων των παραδοσιακών εκδοτών. Εν τω μεταξύ, η ολλανδική αξίωση αφορά όλους τους εκδότες που επηρεάζονται.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ