Η Mercedes-Benz φέρνει πρώτη την αυτοματοποιημένη οδήγηση επιπέδου 3 στις ΗΠΑ

0
7

Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε ότι είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που έλαβε έγκριση από την κυβέρνηση στις ΗΠΑ για αυτοματοποιημένη οδήγηση επιπέδου 3. Η εταιρεία είπε ότι είχε πιστοποιηθεί στη Νεβάδα για τη χρήση της λειτουργίας Drive Pilot, στην οποία το αυτοκίνητο κάνει όλη την οδήγηση, αλλά ο οδηγός πρέπει να βρίσκεται δίπλα για να πάρει τον έλεγχο αμέσως.

Η Mercedes πιστοποίησε ότι η τεχνολογία της πληροί την απαίτηση «ελάχιστου κινδύνου» της Νεβάδα που προϋποθέτουν τα οχήματα επιπέδου 3 ή υψηλότερου «πλήρως αυτόνομα» να μπορούν να σταματήσουν εάν υπάρχει δυσλειτουργία στο σύστημα.

Το Drive Pilot της Mercedes-Benz είναι παρόμοιο με τα συστήματα οδήγησης αυτοκινητόδρομου «χωρίς χέρια», όπως το Super Cruise της GM, το BlueCruise της Ford και το Autopilot της Tesla, στο βαθμό που επιτρέπει στους οδηγούς να πάρουν τα χέρια τους από το τιμόνι και τα πόδια από τα πεντάλ κάτω από ορισμένες συνθήκες. Αλλά σε αντίθεση με τα συστήματα Επιπέδου 2, στα οποία οι οδηγοί πρέπει να έχουν τα μάτια τους στο δρόμο, το σύστημα Επίπεδο 3 της Mercedes έχει λίγο περισσότερα δικαιώματα.

Το σύστημα δεν επιτρέπει στους οδηγούς να κοιμηθούν ή να επιβιβαστούν στο όχημα στο πίσω κάθισμα. Στο παρελθόν, οι άνθρωποι έκαναν κατάχρηση των χαλαρών ελέγχων παρακολούθησης του οδηγού στον Αυτόματο πιλότο της Tesla για να κάνουν και τα δύο, κάτι που έχει ενοχλήσει τους ρυθμιστές και ώθησε τους υποστηρικτές της ασφάλειας να ζητήσουν πιο ισχυρή παρακολούθηση.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ