Η Nothing ανακοινώνει το Nothing Chats: Φέρνει το iMessage στο Android

0
3

Η έλλειψη συμβατότητας μεταξύ του iMessage της Apple και των εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων που υποστηρίζουν RCS, όπως το WhatsApp, το Telegram και το Google Messages, οδήγησε στο λεγόμενο χάσμα μεταξύ των μπλε και πράσινων φυσαλίδων στις συνομιλίες μεταξύ iOS και Android συσκευών.

Αυτό το χάσμα αναφέρεται κυρίως στον τρόπο που το iPhone της Apple διαχειρίζεται τα μηνύματα SMS και τα μηνύματα iMessage. Στο iOS, τα μηνύματα iMessage αποστέλλονται μέσω του δικτύου δεδομένων της Apple και εμφανίζονται με μπλε φυσαλίδες στην εφαρμογή Μηνύματα. Αντίθετα, τα παραδοσιακά SMS ή MMS μηνύματα, τα οποία χρησιμοποιούνται όταν αλληλεπιδράτε με συσκευές Android, εμφανίζονται με πράσινες φυσαλίδες.

Αυτός ο διαχωρισμός μπορεί να έχει συνέπειες στη λειτουργικότητα, αφού το iMessage προσφέρει πιο προηγμένες λειτουργίες απ’ ό,τι τα παραδοσιακά SMS, όπως κρυπτογράφηση end-to-end, συγχρονισμό μεταξύ συσκευών, αποστολή φωτογραφιών και βίντεο υψηλής ανάλυσης, ενδεικτικά στοιχεία πληκτρολόγησης και ανάγνωσης, και πολλά άλλα.

Ακόμα, σε κάποιες κοινωνικές ομάδες, ιδιαίτερα στις νεαρότερες ηλικίες, οι μπλε φυσαλίδες συνδέονται με ένα είδος κοινωνικού κύρους, καθώς σημαίνουν ότι χρησιμοποιείται iPhone. Αντίστοιχα, οι πράσινες φυσαλίδες μπορεί να σημαίνουν ότι κάποιος δεν χρησιμοποιεί iPhone, γεγονός που μπορεί να έχει κοινωνικές επιπτώσεις σε ορισμένα περιβάλλοντα.

Επίσης, τα μηνύματα SMS/MMS που αποστέλλονται σε συσκευές Android μπορεί να έχουν χαμηλότερη ποιότητα, ειδικά σε φωτογραφίες και βίντεο, σε σύγκριση με τα μηνύματα που αποστέλλονται μέσω iMessage.

Η Nothing έχει να προσφέρει μία λύση στους χρήστες της σε αυτό το πρόβλημα με τη νέα εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Nothing Chats.

Το Nothing Chats αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τη Sunbird Messaging και προσφέρει συμβατότητα iMessage, συμπεριλαμβανομένης της πολυπόθητης ανταλλαγής μηνυμάτων με μπλε φούσκα, πλήρη υποστήριξη για ομαδικά μηνύματα συνομιλίας, δείκτες ζωντανής πληκτρολόγησης, κοινή χρήση πολυμέσων πλήρους ανάλυσης και φωνητικές σημειώσεις.

Nothing Chats, Η Nothing ανακοινώνει το Nothing Chats: Φέρνει το iMessage στο Android

Το Nothing Chats θα είναι διαθέσιμο στο Google Play Store από τις 17 Νοεμβρίου αποκλειστικά για χρήστες Nothing Phone (2). Η νέα πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων λειτουργεί χρησιμοποιώντας την κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας διαδικασία της Sunbird, η οποία περιλαμβάνει τη δημιουργία και την επικύρωση ενός Apple ID σε μια συσκευή Apple, το οποίο οι χρήστες χρησιμοποιούν στη συνέχεια για να συνδεθούν στην εφαρμογή Nothing Chats. Στη συνέχεια, το Nothing Chats αξιοποιεί τον άγνωστο αριθμό υπολογιστών Mac mini της Sunbird σε όλη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική ως σημείο αναφοράς για την αποστολή και λήψη κειμένων και πολυμέσων συμβατών με το iMessage.

Σύμφωνα με τη Nothing, όλα τα μηνύματα του Nothing Chats είναι κρυπτογραφημένα, επομένως ούτε η Sunbird ούτε η Nothing μπορούν να έχουν πρόσβαση στα μηνύματά σας ή στα κοινόχρηστα αρχεία σας. Το Nothing Chats θα είναι αποκλειστικά για χρήστες Nothing Phone (2) στις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ κατά την κυκλοφορία.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ