Η OpenAI απολύει τον διευθύνοντα σύμβουλο Sam Altman

0
4

Η OpenAI ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ο Sam Altman αποχώρησε από την εταιρεία, με την επικεφαλής τεχνολογίας Mira Murati να διορίζεται προσωρινή Διευθύνουσα Σύμβουλος.

Τα νέα έρχονται λίγες εβδομάδες μετά το DevDay του OpenAI, όπου ο Sam Altman ανακοίνωσε μερικές από τις μεγαλύτερες εξελίξεις της εταιρείας μέχρι σήμερα.

“Η αποχώρηση του κ. Altman ακολουθεί μια διεξοδική διαδικασία αξιολόγησης από το διοικητικό συμβούλιο, το οποίο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν ήταν σταθερά ειλικρινής στις επικοινωνίες του με το συμβούλιο, παρεμποδίζοντας το συμβούλιο από το να ασκήσει επαρκώς τις αρμοδιότητές του”, ανέφερε η εταιρεία την Παρασκευή. “Το συμβούλιο πλέον δεν έχει εμπιστοσύνη στην ικανότητα του κ. Altman να συνεχίσει να ηγείται της OpenAI.”

Το διοικητικό συμβούλιο δηλώνει ότι θεωρεί απαραίτητη την αλλαγή ηγεσίας καθώς προχωράει προς το μέλλον, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ευγνωμοσύνη του για τις σημαντικές συνεισφορές του Sam. Τα σχόλια του διοικητικού συμβουλίου υπονοούν ότι ο Altman ενδέχεται να είχε παραπληροφορήσει το συμβούλιο σχετικά με ορισμένες πτυχές της λειτουργίας της OpenAI. Το συμβούλιο δεν παρέχει περαιτέρω λεπτομέρειες.

“Αγάπησα τον χρόνο μου στην OpenAI. Με μεταμόρφωσε προσωπικό και ελπίζω και τον κόσμο λίγο. Πάνω από όλα, αγάπησα τη συνεργασία με τόσο ταλαντούχους ανθρώπους”, δήλωσε ο Sam Altman με μια ανάρτηση στο Χ, ενώ πρόσθεσε ότι σύντομα θα ενημερώσει για τα επόμενά του βήματα.

Ο Greg Brockman, πρόεδρος, συνιδρυτής και μέλος του συμβουλίου της OpenAI, αρχικά είχε δηλώσει την πρόθεσή του να παραμείνει στην εταιρεία αλλά το βράδυ της Παρασκευής ανακοίνωσε στο X ότι παραιτήθηκε επίσημα από την OpenAI.

“Είμαι πολύ υπερήφανος για όσα όλοι μαζί καταφέραμε από τότε που ξεκινήσαμε στο διαμέρισμά μου πριν από 8 χρόνια”, δήλωσε ο Brockman στην ανάρτησή του. “Περάσαμε μαζί δύσκολες και υπέροχες στιγμές, πετυχαίνοντας τόσα πολλά παρά τους πολλούς λόγους που θα ήταν αδύνατο. Όμως, με βάση τα σημερινά νέα, παραιτούμαι”.

Επιπλέον, αναφέρθηκε η παραίτηση τριών ανώτερων ερευνητών, τονίζοντας τις σημαντικές αλλαγές στην ηγεσία και τις ομάδες έρευνας της OpenAI.

Ο Sam Altman συνίδρυσε το OpenAI το 2015, μαζί με τον CEO της Tesla, Elon Musk. τον Greg Brockman και άλλους, με απώτερο στόχο να «προωθήσει την ψηφιακή νοημοσύνη με τον τρόπο που είναι πιο πιθανό να ωφελήσει την ανθρωπότητα στο σύνολό της, χωρίς περιορισμούς από την ανάγκη δημιουργίας οικονομικής απόδοσης». Υπό την ηγεσία του Altman, η OpenAI έδειξε στον κόσμο τι μπορεί να κάνει η γενετική τεχνητή νοημοσύνη με το ChatGPT. Η εταιρεία ξεπέρασε τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές, συνεργαζόμενη με τη Microsoft για να κυριαρχήσει πλήρως στον χώρο.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ