Η Samsung θέλει να μπει στο mobile banking με «super app» τύπου WeChat

0
2

H Samsung εργάζεται στο να ξεκινήσει ένα «super app» για mobile banking σε συνεργασία με μια μεγάλη τράπεζα της Νότιας Κορέας, σύμφωνα με δημοσίευμα του SamMobile.

Όπως αναφέρεται, πρόκειται για project της Samsung Financial Networks, μιας μονάδας υπό τις οικονομικές θυγατρικές του Ομίλου Samsung.

Η προτεινόμενη σούπερ εφαρμογή θα μπορούσε να αποτελεί εξέλιξη της Monimo, μιας εφαρμογής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που εισήχθη από τη Samsung Financial Networks τον Απρίλιο του 2022. Η Monimo προσφέρει μια σειρά υπηρεσιών, όπως μεταφορά χρημάτων, ανταλλαγή συναλλάγματος και εργαλεία για σύγκριση τιμών και αναζήτηση ακινήτων και οχημάτων στο Νότιο Κορέα.

Η Monimo έχει δυσκολευτεί να δημιουργήσει μια μεγάλη βάση χρηστών, προσελκύοντας μόνο μερικά εκατομμύρια χρήστες απέναντι στον σκληρό ανταγωνισμό από εφαρμογές τραπεζών και fintech, οι οποίες διαθέτουν δεκάδες εκατομμύρια χρήστες.

H Samsung μίλησε για συνεργασία με τις πέντε κορυφαίες τράπεζες της Νότιας Κορέας – KB Kookmin, Woori, Shinhan, Hana και την πρώτη ψηφιακή K Bank – για τη δημιουργία μιας σούπερ εφαρμογής mobile banking βασισμένης στο Monimo. Οι τράπεζες αναμένεται να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για να τις εξετάσει η εταιρεία. Eάν αυτό το project γίνει πραγματικότητα θα είναι ένα άνοιγμα της εταιρείας στην αγορά του mobile banking.

Τι είναι ένα «super app»;

Ένα «super app» είναι μια εφαρμογή για κινητά που ενσωματώνει πολλαπλές υπηρεσίες και λειτουργίες σε μια ενιαία πλατφόρμα, χρησιμεύοντας ουσιαστικά ως μια ενιαία λύση για τους χρήστες. Αυτές οι υπηρεσίες μπορεί να περιλαμβάνουν μηνύματα, μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πληρωμές και οικονομικές συναλλαγές, παραγγελίες φαγητού, κρατήσεις μεταφοράς και ταξιδιών, αγορές μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου και άλλα.

Η ιδέα είναι να δημιουργηθεί μια απρόσκοπτη, ολοκληρωμένη εμπειρία χρήστη όπου μπορούν να ικανοποιηθούν διάφορες ανάγκες μέσα από μία εφαρμογή. Οι σούπερ εφαρμογές είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στην Ασία, με παραδείγματα όπως το WeChat στην Κίνα και το Gojek στην Ινδονησία, όπου έχουν επηρεάσει σημαντικά τη συμπεριφορά των χρηστών και τα οικοσυστήματα της ψηφιακής οικονομίας.

Τι είναι το WeChat;

Το WeChat είναι μια πολύπλευρη εφαρμογή μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ανταλλαγής μηνυμάτων που αναπτύχθηκε από την Tencent στην Κίνα και κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2011. Έχει εξελιχθεί σε μια «σούπερ εφαρμογή», ​​προσφέροντας μια τεράστια γκάμα υπηρεσιών πέρα ​​από την αρχική της λειτουργία ανταλλαγής μηνυμάτων. Οι χρήστες μπορούν να στέλνουν μηνύματα κειμένου και φωνής, να πραγματοποιούν φωνητικές κλήσεις και βιντεοκλήσεις, να μοιράζονται εικόνες και βίντεο και να δημοσιεύουν ενημερώσεις στα προσωπικά τους χρονοδιαγράμματα.

Η πλατφόρμα του WeChat επεκτείνεται σε πληρωμές μέσω κινητού τηλεφώνου και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μέσω του WeChat Pay, επιτρέποντας στους χρήστες να πραγματοποιούν ομαλά τις συναλλαγές τους, όπως πληρωμές λογαριασμών, μεταφορές χρημάτων και αγορές τόσο online όσο και εκτός σύνδεσης.

Επιπλέον, το WeChat χρησιμεύει ως κόμβος για διάφορες εναλλακτικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του ride-hailing, της παράδοσης φαγητού, των ταξιδιωτικών κρατήσεων και του ηλεκτρονικού εμπορίου. Η εφαρμογή προσφέρει επίσης μίνι προγράμματα, τα οποία είναι μικρότερες υπο-εφαρμογές εντός του οικοσυστήματος WeChat, επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών χωρίς να χρειάζεται εγκατάσταση άλλων εφαρμογών.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ