Η Uber ετοιμάζεται να μηνύσει την Επιτροπή ταξί της Νέας Υόρκης

0
1
Η Uber ετοιμάζεται να μηνύσει την Επιτροπή ταξί της Νέας Υόρκης

Η Uber κατέθεσε μήνυση κατά της Επιτροπής Ταξί & Λιμουζίνας της Νέας Υόρκης σε μια προσπάθεια να μπλοκάρει έναν γύρο αυξήσεων, ανέφερε το Bloomberg.

Η ρυθμιστική επιτροπή της Νέας Υόρκης για τα ταξί και τις λιμουζίνες ενέκρινε τον Νοέμβριο μια αύξηση των επιτοκίων που θα αύξανε την τιμή των διαδρομών κατά 7,18% ανά λεπτό και 16,11% ανά μίλι στις 15 Νοεμβρίου, αυξάνοντας το κόστος ενός ταξιδιού Uber ή Lyft διάρκειας 30 λεπτών επί 2,50 έως 27,15 δολάρια. Οι υψηλές τιμές του φυσικού αερίου, που σημείωσαν ρεκόρ όλων των εποχών, λίγο πάνω από 5 δολάρια ανά γαλόνι, κατά μέσο όρο, ήταν ένας από τους κύριους παράγοντες πίσω από την αύξηση των επιτοκίων, αν και η μήνυση ισχυρίζεται ότι η πρόθεση της Επιτροπής πίσω από την αύξηση των ναύλων ήταν να δημιουργήσει μια « νέα μεθοδολογία που κλειδώνει τις υψηλές τιμές του φυσικού αερίου αυτού του καλοκαιριού στο διηνεκές».

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Uber υποστήριξε ότι η αύξηση των ναύλων -η πρώτη της προμήθειας τα τελευταία 10 χρόνια- θα «έβλαψε ανεπανόρθωτα τη φήμη της Uber, θα βλάψει την υπεραξία και θα κινδύνευε μόνιμη απώλεια επιχειρήσεων και πελατών».

Η αύξηση των επιτοκίων της πόλης πρόκειται να τεθεί σε ισχύ στις 19 Δεκεμβρίου.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ