Θα τραβήξει κουπί για καλό σκοπό o χάλκινος Ολυμπιονίκης Νίκος Σκιαθίτης

0
50
χάλκινος Ολυμπιονίκης Νίκος Σκιαθίτης

Μία καινούρια πρόκληση βρίσκεται προ των πυλών για τον Νίκο Σκιαθίτη. Ο χάλκινος Ολυμπιονίκης στην κωπηλασία στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, τον προσεχή Απρίλιο θα κωπηλατήσει παράκτια 325 χιλιόμετρα από τον Βόλο μέχρι τον Μαραθώνα, με σκοπό τη στήριξη του Συλλόγου γονιών παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα».

O 37χρονος πρώην πρωταθλητής του ΟΕΑ/ΝΑΒ στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, έπειτα από το περσινό επιτυχημένο εγχείρημα του διάπλου του Παγασητικού μήκους 100 χιλιομέτρων, φέτος ανεβάζει πιο ψηλά τον πήχη των απαιτήσεων. Σε αντίθεση με τη δοκιμασία του περασμένου Σεπτεμβρίου, φέτος θα κωπηλατήσει μόνος του δίχως να βρίσκεται στο ίδιο πλήρωμα με τον Βασίλη Τσανταρλιώτη. Θυμίζουμε ότι ο Νίκος Σκιαθίτης ήρθε σε επαφή με τον Τσανταρλιώτη στη Θεσσαλονίκη πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, όταν ο τελευταίος κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στην κωπηλασία εσωτερικού χώρου κωπηλατώντας 318,1 χιλιόμετρα σε εργόμετρο μέσα σε 24 ώρες.

Οι δύο αθλητές συνδέθηκαν με φιλία, έχοντας κοινό παρονομαστή την αγάπη τους για την κωπηλασία, αλλά και τη διάθεσή τους να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. «Μεγάλωσα σε μία πόλη που βγάζει παραδοσιακά μεγάλους αθλητές στο άθλημα της κωπηλασίας. Είναι χαρά και τιμή για μένα έπειτα από 24 χρόνια ενασχόλησης με το άθλημα της κωπηλασίας κι έχοντας αποκτήσει γνώσεις και εμπειρία, να μπορώ να προσφέρω μέσα από αθλητικές δράσεις ένα υγιές πρότυπο του «ευ αγωνίζεσθαι» σε παιδιά και γονείς, μα πάνω απ’ όλα σε όσους αγαπούν τον αθλητισμό», υπογράμμισε ο Νίκος Σκιαθίτης, έμπρακτος υποστηρικτής του σπουδαίου έργου που επιτελεί η «Φλόγα» και πρόσθεσε: «Θα τρέξω για δεύτερη χρονιά για τη «Φλόγα» και ο λόγος είναι απλός. Μιλάμε για παιδιά, είναι ξεκάθαρο αυτό. Κι έτσι η προσπάθεια θα πιάσει τόπο».

Στη συνέχεια ο Βολιώτης Ολυμπιονίκης αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες για την απαιτητική διαδρομή των 325 χιλιομέτρων που θα καλύψει μετά το Πάσχα, δίχως να έχει οριστεί ακριβής ημερομηνία: «Μιλάμε για παράκτια διαδρομή, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι θα κωπηλατώ σε απόσταση 100 μέτρων από την ακτή. Υπολογίζω ότι με ήπιες συνθήκες θα χρειαστούν περίπου 48 ώρες για να φτάσω στον προορισμό μου. Για δύο ημέρες θα βρίσκομαι συνεχώς στη θάλασσα. Στη στεριά θα βγούμε μόνο στην περίπτωση που οι Δήμοι από τους οποίους θα περάσουμε στη διαδρομή, όπως π.χ. της Στυλίδας, της Χαλκίδας ή του Μαραθώνα, θα προγραμματίσουν κάποιες δράσεις σε τοπικό επίπεδο, για να στηρίξουν τη δράση υπέρ της «Φλόγας». Η εκκίνηση θα δοθεί από το λιμάνι του Βόλου. Θα διασχίσουμε τον μισό Παγασητικό και μετά από Νέα Αγχίαλο και Αλμυρό, θα βγούμε εκτός κόλπου. Η διαδρομή θα συνεχιστεί στο στενό του Αρτεμίσιου, έπειτα θα περάσουμε από Στυλίδα, Θερμοπύλες, Άγιο Κωνσταντίνο, Αιδηψό, Χαλκίδα, και αφού διασχίσουμε τον Νότιο Ευβοϊκό, θα καταλήξουμε στον Σχοινιά του Μαραθώνα. Το σκάφος είναι για παράκτια κωπηλασία και ανήκει στην κατηγορία coastal boat της Wintech Racing. Η υποστηρικτική ομάδα θα ακολουθεί με σκάφος τύπου sail boat, η οποία θα αποτελείται από skipper, διασώστες, προπονητή και εικονολήπτη. Επί της ουσίας το συνοδευτικό πλήρωμα θα πιστοποιήσει την εγκυρότητα της δοκιμασίας των 325 χιλιομέτρων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ