Έβγαλαν εικόνα από εκκλησάκι και την φιλούσαν οι πιστοί

Σε περίοδο που το Εθνικό Σύστημα Υγείας πιέζεται και οι ΜΕΘ λιγοστεύουν λόγω της διασποράς του κορωνοϊού, κάποιοι επέλεξαν να μπουν παράνομα σε εκκλησάκι στο νησί της Ύδρας, έβγαλαν τις ιερές εικόνες σε εξωτερικό́ χώρο με σκοπό́ οι πιστοί́ να προσέλθουν και να προσκυνήσουν.

Αν και η λειτουργία σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.gr έγινε «κεκλεισμένων των θυρών» δεν γνωρίζει κανείς αν φορούσαν μάσκες ο ιερέας, ο ψάλτης αλλά και οι πιστοί που βρέθηκαν στην λειτουργία.

Όπως θα δείτε στις φωτογραφίες που έφτασαν μετά από καταγγελία στο Newsbomb.gr έβγαλαν την εικόνα σε εξωτερικό́ χώρο την ώρα του εσπερινού. Μάλιστα η ομάδα των πιστών προέβη σε αυτές τις ενέργειες, αφού πρώτα έσπασε τα λουκέτα και τις κλειδαριές του μικρού ναού…

Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες οι πιστοί περνούσαν και φιλούσαν την εικόνα. Μάλιστα το συγκεκριμένο εκκλησάκι σύμφωνα με πληροφορίες είναι ιδιωτικό και ήταν κλειστό με αποτέλεσμα να το ανοίξουν για τη λειτουργία, χωρίς την παρουσία του ιδιοκτήτη, ο οποίος δεν μπορούσε να μεταβεί στο νησί λόγω COVID-19.

Η πίστη είναι σεβαστή και οι λειτουργίες πρέπει να γίνονται, όχι όμως με κίνδυνο των πιστών. Όταν βγαίνει μια εικόνα έξω από ένα εκκλησάκι σε περίοδο γενικής απαγόρευσης είναι σαν να καλείς τον κόσμο να έρθει να προσκυνήσει.

Πηγή: Newsbomb.gr

Πηγή