«Έφυγε» ο Ηλίας Λέτσιος, ένας από τους καλύτερους υδατοσφαιριστές που ανέδειξε ο Βόλος

Μια ακόμη δύσκολη ημέρα για την ελληνική υδατοσφαίριση. Ο Ηλίας Λέτσιος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών, αποτελώντας την προσωποποίηση της υδατοσφαίρισης στην πόλη. Από τα χέρια του πέρασαν πολλοί ταλαντούχοι αθλητές, οι οποίοι άφησαν εποχή στο ελληνικό πόλο.

Ανάμεσα τους ο νυν ομοσπονδιακός τεχνικός και προπονητής του Ολυμπιακού, ο Θοδωρής Βλάχος και οι Ολυμπιονίκες Φίλιππος Καϊάφας και Βαγγέλης Πάτρας.

Φυσικά ο Ηλίας Λέτσιος ήταν ένας από τους καλύτερους υδατοσφαιριστές που ανέδειξε ο Βόλος. Κατάφερε, σε δύσκολες εποχές για την ελληνική περιφέρεια, να παίξει στην κορυφαία την εποχή εκείνη ομάδα του Εθνικού Πειραιά. Υπήρξε κολυμβητής και υδατοσφαιριστης του Ναυτικού Ομίλου Βόλου, του Εθνικού Πειραιώς, και αργότερα αθλητής και προπονητής του ΝΟΒΑ και του ΟΕΑ ΝΑΒ.

Στην προπονητική του θητεία στην υδατοσφαίριση διακρίθηκε για το ήθος τη συνέπεια αλλά πάνω απ όλα για την αγάπη του για τα παιδιά και το άθλημα. Εκτός από τις επιτυχίες σαν προπονητής τεράστια ήταν η παρακαταθήκη που άφησε στις επόμενες γενιές.

Αγνός φίλαθλος τα τελευταία χρόνια πάντα στην πισίνα συμπαραστάτης της ομάδας με ένα χαμόγελο και ένα καλό λόγο για όλους.

Ευτύχησε στη ζωή του να αποκτήσει οικογένεια με την σύζυγό του, την Έλενα, έχοντας δύο κόρες και δύο εγγόνια. Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα, στις δύο το μεσημέρι.

Τον αποχαιρετούν
Το δικό τους αντίο λένε στον Ηλία Λέτσιο αθλητές του. Όπως γράφουν « Φίλε Ηλία
Ήσουν ένας από τους πρώτους που μας έμαθες τα μυστικά τις κίτρινης μπάλας. Ήσουν αυτός που έσκυψες δίπλα μας και καταφερες να μας κάνεις ΟΜΑΔΑ. Ήσουν αυτός που κατάφερες να «βρεις» το καλύτερό μας και αυτά που μας ενώνουν για να καταλάβουμε ότι οι επιτυχίες έρχονται με την αδιάλειπτη προσπάθεια και από όλους μαζί.
Κρατάμε γερά στη μνήμη μας την ομάδα και τον προπονητή της!!!
Καλό σου ταξίδι Ηλία Λέτσιο.
Παλιοπουλος Αντρεας
Μαριναγης Ζαφείρης
Μαμουρης Νικος
Χαιδος Φώντας
Παπαδημητριου Κων/νος
Δανιηλιδης Απόστολος
Δημαρελος Γιάννης
Κομνος Απόστολος
Πάτρας Βαγγέλης
Χατζηαποστολου Κώστας
Καϊάφας Φίλιππος
Βλάχος Θοδωρής
Μαριναγης Τάσος
Καραγκούνης Λευτέρης
Αρχιμανδριτης Ευθύμης
Μπουδραμης Νικος
Παπαπαναγιώτου Δημήτρης
Παπαδημητρίου Ευθύμης».

Πηγή