Από την Εύβοια στην Αργαλαστή για να εμβολιαστεί 83χρονος!

Συνεχίζεται το αλαλούμ με τους εμβολιασμούς των ηλικιωμένων οι οποίοι αναγκάζονται να διανύσουν πολλά χιλιόμετρα για να υποβληθούν στο πολύτιμο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Μετά τις καταγγελίες από κατοίκους της Φθιώτιδας που παραπέμπονταν στο Κ.Υ. Αργαλαστής για να εμβολιαστούν, έρχεται ακόμη μία καταγγελία αυτή τη φορά από τον Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού. Όπως αναφέρει το documentonews.gr πρόκειται για έναν 83χρονο από τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού της βόρειας Εύβοιας, ο οποίος ενημερώθηκε ότι πήρε σειρά να εμβολιαστεί στις 23 Φεβρουαρίου στην Αργαλαστή! Αυτό βέβαια προϋποθέτει ότι θα πρέπει να ταξιδέψει από την Ιστιαία στον Αγιόκαμπο Β. Εύβοιας, μετά να ταξιδέψει με το φέρι στη Γλύφα Φθιώτιδας και από εκεί στην Αργαλαστή διανύοντας μιας απόσταση πάνω από 100 χλμ.!
Ο πατέρας του 83χρονου, καταγγέλλει ότι θα πρέπει να επιβαρυνθεί με τεράστια έξοδα για καύσιμα, εισιτήρια, διόδια κλπ πέρα από το ότι θα χάσει το μεροκάματό του για να μεταφέρει τον πατέρα του στο συγκεκριμένο Κέντρο Υγείας, ενώ αυτό θα πρέπει να επαναληφθεί δύο φορές!

Με αφορμή την παραπάνω καταγγελία ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Μίλτος Χατζηγιαννάκης αναφέρει σε δήλωσή του:

«Στη γεωγραφία της 5ης δημοτικού τα παιδιά μαθαίνουν ότι οι αποστάσεις για να βρεθείς σε μία πόλη δεν υπολογίζονται στον χάρτη σε ευθεία γραμμή, γιατί μεσολαβούν εμπόδια γεωγραφικά όπως η θάλασσα και τα βουνά. Τα μαθήματα αυτά φαίνεται ότι δεν τα έχουν διδαχθεί στο Υπουργείο Υγείας, αφού το πρόγραμμα logistics για τον εμβολιασμό στέλνει ανθρώπους από τη Βόρεια Εύβοια να εμβολιαστούν στο Πήλιο.

Οι άνθρωποι άνω των 70 πρέπει να ταξιδέψουν ώρες ολόκληρες για να πάνε να εμβολιαστούν είτε στην Κύμη – 3,5 ώρες δρόμος, είτε στην Αργαλαστή Πηλίου – 3 ώρες δρόμο και 45 λεπτά με πλοίο. Την ίδια στιγμή βέβαια ανοίγουν εμβολιαστικά κέντρα στα ΚΥ Ιστιαίας και Μαντουδίου μόνο για τους ανθρώπους κάτω των 64, για το εμβόλιο της astra zeneca.

Ολο αυτό το μεγαλεπήβολο πλάνο πραγματοποιείται για να επιτύχει το επιτελικό σχέδιο της κυβέρνησης για τους εμβολιασμούς. Βέβαια μπορεί στην κυβέρνηση να πιστεύουν ότι ο κόσμος διαθέτει ελικόπτερα, όπως αυτά που χρησιμοποιούνται για τα ανέμελα τραπεζώματα στην Ικαρία, και θα επιτύχει το σχέδιο εμβολιασμού.

Καμία επαφή με τη λογική και με την κοινωνία, κανένα σχέδιο. Αλλά για τη Νέα Δημοκρατία όλα πάνε ρολόι, βάζοντας την Εύβοια ξανά σε αυστηρό lock down μετά από lock down».

Σημειωτέον ότι ο Μ. Χατζηγιαννάκης είχε καταγγείλει κι άλλες ανάλογες τραγελαφικές περιπτώσεις, όταν άνοιξε η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό Covid των υπερηλίκων συμπολιτών μας, καταγράφοντας προχειρότητες και αστοχίες στον κυβερνητικό σχεδιασμό που προκαλούν αλγεινές εντυπώσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση από πολίτες και υγειονομικό προσωπικό, υπερήλικας από την Ιστιαία κλήθηκε να εμβολιαστεί στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, ενώ ο αρχικός προγραμματισμός του υπουργείου Υγείας προέβλεπε τη λειτουργία 5 εμβολιαστικών κέντρων μόνο στη Βόρεια Εύβοια! Δηλαδή, ζητήθηκε από τον άνθρωπο αυτό να βρει τρόπο και να διανύσει πάνω από 120 χιλιόμετρα δύσβατου οδικού δικτύου, με προβληματική δημόσια συγκοινωνία, προκειμένου να κάνει το απαραίτητο εμβόλιο. Αντίστοιχο περιστατικό είχε καταγγελθεί και από την Αμάρυνθο, όπου επίσης ζητήθηκε από υπερήλικα να μεταβεί στην Κάρυστο, απόσταση δηλαδή… μόλις 90 χιλιόμετρα!

Πηγή