Επιτυχημένη διαδικτυακή συζήτηση του Συλλόγου Γονέων Γυμνασίου Αγριάς για την διατροφή και τον αθλητισμό

Ο Ολυμπιονίκης, Νίκος Σκιαθίτης

Ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία, το απόγευμα της Κυριακής, 13 Δεκεμβρίου 2020 η τρίτη κατά σειρά διαδικτυακή συζήτηση, που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων του Γυμνασίου Αγριάς, με τη συνδρομή της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου.
Κεντρική ομιλήτρια ήταν η γνωστή διαιτολόγος-διατροφολόγος κ. Λίνα Βαρακλιώτη, πτυχιούχος Διαιτολόγος – Διατροφολόγος του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακές σπουδές και εξειδίκευση στη Διατροφική και Ψυχολογική Αντιμετώπιση Διατροφικών Διαταραχών και της Παχυσαρκίας, η οποία παρουσίασε το θέμα «Διατροφή για εφήβους» σε μία αναλυτική και γεμάτη αισιοδοξία παρουσίαση που συνδυάστηκε με έντονη αλληλεπίδραση με τα παιδιά και τους γονείς.

Η διαιτολόγος-διατροφολόγος κ. Λίνα Βαρακλιώτη

Συγκεκριμένα ανέδειξε το ζήτημα της ενστικτώδους διατροφής, έδωσε συμβουλές για το πως μπορούν τα παιδιά να αυξήσουν την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, παρουσίασε λύσεις για το συνδυασμό των διαφόρων τροφίμων στα γεύματα των παιδιών, έδωσε ιδέες για σνακ, ανέλυσε τα οφέλη της κίνησης και ολοκλήρωσε με τα 10 βήματα για τη θετική εικόνα του σώματος.
Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020 πραγματοποιήθηκε η δεύτερη δράση (διαδικτυακά) του Συλλόγου μας, με προσκεκλημένο και κεντρικό ομιλητή το Νίκο Σκιαθίτη, χάλκινο Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, καθώς και Αξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας με θέμα: «Έφηβοι και αθλητισμός». Στην εκδήλωση απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο Ηλίας Κουτσερής, πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Βόλου. Ο Νίκος Σκιαθίτης σε μία βιωματική συζήτηση, ανέπτυξε πλήρως και με σαφήνεια τη σχέση που έχει ο αθλητισμός με τη διαμόρφωση του χαρακτήρα του εφήβου, τους λόγους για τους οποίους επιλέγει ένας έφηβος να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, μίλησε για επιλογή και επίτευξη στόχων και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των συμμετεχόντων.

Ο Ολυμπιονίκης, Νίκος Σκιαθίτης

Τον κύκλο διαδικτυακών συζητήσεων άνοιξε την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020 ο Νίκος Μαγγίτσης, με θέμα «Ανάβαση στην υψηλότερη κορυφή κάθε ηπείρου της γης», ο μοναδικός Έλληνας που έχει ολοκληρώσει το project των 7 κορυφών (7 summits) – Βόρεια Αμερική, Νότια Αμερική, Ασία, Ευρώπη, Αφρική, Ωκεανία και Ανταρκτική. Ο Νίκος Μαγγίτσης μας έβαλε έστω και για λίγο στον τρόπο ζωής του και ενέπνευσε τα παιδιά (μικρά και μεγάλα) για την ανάγκη να θέτουν και να κυνηγούν τους στόχους τους.

Ο Νίκος Μαγγίτσης

Εκ μέρους του ΔΣ, ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Αγριάς ευχαριστούν όλους τους προσκεκλημένους που ανταποκρίθηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη στο κάλεσμά του και μετέδωσαν στα παιδιά τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους καθώς και σε όλους τους γονείς που συμμετείχαν διαδικτυακά στις δράσεις του, αποδεικνύοντας ότι η τρέχουσα δύσκολη κατάσταση δεν αποτελεί εμπόδιο, αλλά ευκαιρία για το συνεχή εμπλουτισμό των γνώσεων των παιδιών.

Πηγή