Λαζάρου: Οι εργαζόμενοι στην εστίαση είναι σε απόγνωση

Για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της εστίασης λόγω πανδημίας, μίλησε στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6 ο γνωστός σεφ Λευτέρης Λαζάρου.

Ο κ. Λαζάρου αναφέρθηκε και στη συνάντηση που έγινε πρόσφατα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Η συνάντηση έγινε σε ένα καλό κλίμα κατανόησης, γιατί ο καθένας από εμάς τους επαγγελματίες μπορούσε να αναπτύξει ορισμένα πράγματα και να συζητήσουμε όχι μόνο αυτά που μας «καίνε» αλλά να αφουγκραστούμε αυτά που συμβαίνουν. Ταυτόχρονα με εμάς, έχουμε ένα τεράστιο πρόβλημα με τους εργαζόμενους. Οι εργαζόμενοι είναι σε απόγνωση», είπε ο Λευτέρης Λαζάρου.Αναφορικά με την αποζημίωση των εργαζομένων επισήμανε ότι «πρέπει να υπάρξουν κοινωνικά κριτήρια. Πρέπει να το δούμε γιατί θα κάνουμε την επανεκκίνηση και η ψυχολογία των εργαζομένων θα είναι στο μηδέν», εκτιμώντας ότι είναι πολύ πρώιμη οποιαδήποτε συζήτηση για το άνοιγμα της εστίασης.

Παράλληλα τόνισε ότι «είναι σημαντικό και πρέπει να γίνει αντιληπτό απ’ όλους ότι το κριτήριο για την επιστρεπτέα προκαταβολή να προσαρμοστεί στους εστιάτορες και τις μικρές επιχειρήσεις. Συζητήθηκε στην επιστρεπτέα προκαταβολή 1,2, 3 να μην είναι επιστρεπτέα αλλά να υπάρξει μία γενναία έκπτωση. Συζητήθηκαν τα πάγια των ΔΕΚΟ και αυτό είναι ένα θετικό μήνυμα που έρχεται προς εμάς».

«Ο κ. Μητσοτάκης ήθελε να αφουγκραστεί και τα προβλήματα της Λάρισας, της Θεσσαλονίκης. Ήταν μία άτυπη συνάντηση, δεν είχε το χαρακτήρα αυτόν για τον οποίο διαμαρτύρεται η ομοσπονδία. Είδα ότι θέλουν να ακούσουν, να αφουγκραστούν τα προβλήματα της αγοράς. Δεν είχε ατζέντα η συνάντηση αυτή. Πιστεύω ότι θα είναι σύντομα οι αποφάσεις γιατί η αγορά έχει ανάγκη την τονωτική ένεση αυτή» πρόσθεσε.

«Θα ήθελα να εμβολιαστώ το συντομότερο δυνατόν για να νιώσω ασφαλής και εγώ και όσοι είναι τριγύρω μου».

Για την πρόταση που αφορά στο εμβολιαστικό πιστοποιητικό, ο κ. Λαζάρου είπε ότι «είναι πολύ θετική, πολύ σοβαρή. Είμαι πολύ θετικός σε αυτό γιατί θα μας δώσει μία σιγουριά. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τις κινήσεις που κάνει η κυβέρνηση, θέλει να φτάσει την Ελλάδα πράσινη όσο γίνεται προς το καλοκαίρι, ένα μεγάλο τουριστικό προϊόν. Η Ελλάδα χωρίς τουρισμό, έχει τεράστια προβλήματα».

Πηγή