Μείζονα μειοψηφία: «Βατερλώ» στα οικονομικά του Δήμου Ν

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ι. Καλόγηρος

Έντονη αντιπαράθεση επικράτησε χθες κατά την διεξαγωγή του δημοτικού συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη στο Δήμο Νοτίου Πηλίου.
Προήδρευσε στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Παρρησιάδης, πρώτος πλειοψηφιών σύμβουλος της ομάδας πλειοψηφίας λόγω της αιφνίδιας παραίτησης του κ. Ιωάννη Καλόγηρου, προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αδέσμευτη Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία Ν. Πηλίου, η παραίτηση και από τη θέση του δημοτικού συμβούλου και κατά συνέπεια όλων των θέσεων που κατείχε σε επιτροπές και οργανισμούς στο Δήμο Νοτίου Πηλίου, εγείρει τεράστια ερωτήματα για τους λόγους που τον οδήγησαν εκτός δημοτικού συμβουλίου καθώς όπως αναφέρει σε επιστολή του που στάλθηκε και στους επικεφαλής των αντιπολιτεύσεων, λίγο πριν την έναρξη του δημοτικού συμβουλίου, «λοιδορήθηκε και έκανε πολλούς εχθρούς επειδή έλεγε φωναχτά την άποψή του στην ομάδα πλειοψηφίας».

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Παπαδημητρίου ζήτησε εξηγήσεις από τον κ. Μιτζικό αλλά και από τον κ. Παρρησιάδη για το οικονομικό «Βατερλώ» στο οποίο οδηγείται ο Δήμος Ν Πηλίου μετά από ενάμιση χρόνο της διακυβέρνησης της σημερινής δημοτικής αρχής.
Συγκεκριμένα ζητήθηκαν εξηγήσεις, που τελικά δεν δόθηκαν, για το πώς είναι δυνατόν ο Δήμος Ν. Πηλίου μόλις ολοκλήρωσε τη διαδικασία αποπληρωμής όλων των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών του με τη σύναψη δανείου πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ, να ξαναβρίσκεται στις 31/12/2020 με ανεξόφλητα τιμολόγια 1.300.000 ευρώ περίπου.

«Βιομηχανία κοπής τιμολογίων στήθηκε κατά το τελευταίο δίμηνο του έτους τινάζοντας στον αέρα κάθε έννοια χρηστής διοίκησης από την πλευρά της δημοτικής αρχής, εγείροντας θέμα νομιμότητας αφού δημιουργεί ελλείμματα στον προϋπολογισμό, πράγμα που απαγορεύεται ρητά από την νομοθεσία», αναφέρει η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας.

Επίσης ζητήθηκαν εξηγήσεις για το αδιέξοδο στο οποίο η δημοτική αρχή του κ. Μιτζικού έχει οδηγήσει τη διαδικασία της επαναλειτουργία των δημοτικών λατομείων Συκής καθώς και για το αλαλούμ της δημοτικής αρχής όσον αφορά τα προγράμματα ΕΣΠΑ, Φιλόδημος και Αντώνης Τρίτσης όπου χωρίς προγραμματισμό και συνεννόηση, η δημοτική αρχή του κ Μιτζικού αδυνατεί να τα εκμεταλλευτεί για την ανάπτυξη του Δήμου. Ο κ. Παπαδημητρίου κατήγγειλε την ανικανότητα της δημοτικής αρχής να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς έργα τα οποία είχαν ενταχθεί από τη προηγούμενη δημοτική αρχή, όπως η ολοκλήρωση του δημαρχείου Αργαλαστής, η αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων στους οικισμούς Ξυνόβρυση Καλλιθέα Μετόχι, το πρόγραμμα τηλεμετρίας στην ύδρευση, το πρόγραμμα παιδικών χαρών σε 8 τοπικές κοινότητες , την ασφαλτόστρωση προς Άγιο Σπυρίδωνα Προμυρίου, τα προγράμματα lender και τέλος το μεγάλο έργο του βιολογικού καθαρισμού Καλών Νερών ύψους 7.500.000 € ενταγμένο στο περιφερειακό ΕΣΠΑ Θεσσαλίας το οποίο η δημοτική αρχή το οδηγεί σε απένταξη εξαιτίας μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων.

Τέλος επισημάνθηκε ότι η παραίτηση του πρόεδρου και επί χρόνια δημοτικού συμβούλου, κ. Καλόγηρου Ιωάννη, με καταγγελτικό τρόπο, είναι η αρχή της υποβάθμισης της λειτουργίας της δημοτικής αρχής αλλά δυστυχώς είναι και η συνέχεια της υποβάθμισης η οποία συντελείται στο Δήμο Νοτίου Πηλίου από τη δημοτική αρχή του κ. Μιτζικού και των συνεργατών του.

Πηγή