«Μην αφήνεις την ιστορία να ξεθωριάζει»: Το συγκινητικό βίντεο για την επέτειο του έπους του ‘40

Ένα συγκινητικό βίντεο για την επέτειο των 80 χρόνων από το Έπος του ‘40, δημιούργησε η Ομάδα Αναβίωσης Ελληνικού Στρατού 1940.

Με κεντρικό μήνυμα το «Μην Αφήνεις την Ιστορία να ξεθωριάζει… Δίδαξέ την στα παιδιά σου! 80 χρόνια από το έπος του ’40», η Ομάδα Αναβίωσης Ελληνικού Στρατού 1940 και ο Ηλίας Περγαντής, ετοίμασαν ένα βίντεο που συγκινεί.

Το συγκινητικό βίντεο
Σε αυτό εμφανίζονται Έλληνες στρατιώτες του ‘40, με τις παραδοσιακές τους στολές, να περιδιαβαίνουν τους δρόμους της Αθήνας, χωρίς να γίνονται αντιληπτοί από τους σύγχρονους Έλληνες. Οι στρατιώτες που θυσίασαν ακόμη και την ζωή τους για την ελευθερία και την πατρίδα, επισκέπτονται σημαντικά μνημεία του Ελληνισμού, διασχίζουν πολύβουους δρόμους, γεμάτους γκράφιτι, περνούν μπροστά από άστεγους, ξαφνιάζονται από τις selfies νεαρών κοριτσιών, και μοιάζουν σαν να αναλογίζονται τις αξίες και τα ιδανικά για τα οποία πολέμησαν με τόση γενναιότητα.

Να σημειωθεί ότι η ιδέα για την ιστορική αυτή αναβίωση ωρίμασε το 2012 και η Ομάδα Ιστορικής Αναβίωσης ΕΣ, που αποτελείται από 12 άτομα, ξεκίνησε έρευνα για την απόκτηση της γνώσης των υλικών που χρησιμοποιούσε ο ΕΣ κατά την συγκεκριμένη περίοδο.

Πηγή