Νοσοκομειακοί γιατροί: Όχι στις άσκοπες μετακινήσεις υγειονομικών Να καλυφθούν άμεσα οι 940 θέσεις γιατρών

Medical workers wearing personal protective equipment (PPE) take care of a patient at the intensive care unit (ICU) of the George Papanikolaou General Hospital, during the coronavirus disease (COVID-19) pandemic in Thessaloniki, Greece, November 11, 2020. Picture taken November 11, 2020. REUTERS/Alexandros Avramidis

Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση των μετακινήσεων γιατρών από την Αθήνα προς την επαρχία, αλλά και να προσληφθούν άμεσα με μόνο με έλεγχο των τυπικών προσόντων, όλοι οι γιατροί που έχουν βάλει υποψηφιότητα για τις 940 θέσεις που έχουν προκηρυχθεί, ζητά με επιστολή της από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Ειδικότερα, η επιστολή της ΟΕΝΓΕ αναφέρει :
Η κυβέρνηση αντί για προσλήψεις μόνιμων γιατρών συνεχίζει την επικίνδυνη πολιτική των μπαλωμάτων του ξεχειλωμένου πουλόβερ της δημόσιας υγείας, αδιαφορώντας προκλητικά για την υγεία και τη ζωή ασθενών και υγειονομικών.

Με απόφαση της 1ης και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας θα μετακινούνται συνολικά 8 γιατροί από τα νοσοκομεία της Αττικής (4 από την 1η και 4 από την 2η Υγειονομική Περιφέρεια) κάθε εβδομάδα και για 4 εβδομάδες για να «καλύψουν» ανάγκες των νοσοκομείων των Γιαννιτσών και της Κατερίνης. Και αυτό την ώρα που τα νοσοκομεία και τα Κ.Υ του λεκανοπέδιου αγκομαχούν κάτω από το βάρος των τραγικών ελλείψεων. Την ώρα που τα κρούσματα στη Δυτική Αττική με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης αυξάνονται επικίνδυνα, εξαιτίας του άθλιου συγκοινωνιακού δικτύου και της εργοδοτικής ασυδοσίας που ξεχαρβαλώνει τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Απαιτούμε:
Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση των μετακινήσεων γιατρών. Κανένας γιατρός δεν περισσεύει από κανένα νοσοκομείο της Αθήνας και του Πειραιά.
Να προσληφθούν τώρα με κατεπείγουσες διαδικασίες, μόνο με έλεγχο των τυπικών προσόντων, όλοι οι γιατροί που έχουν βάλει υποψηφιότητα για τις 940 θέσεις που έχουν προκηρυχθεί.

Πηγή