«Οι αγώνες μας και η δράση των σωματείων, δεν θα μπουν στο γύψο!»

Τονίζει το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας»

Το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», καταγγέλλει «την προσπάθεια της κυβέρνησης, με εντολές προς το λιμενικό, να διαλύσει την χθεσινή συγκέντρωση σωματείων και φορέων της πόλης μας, διεκδικώντας να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας για την υγεία και τα δικαιώματά μας.
Στο τέλος της συγκέντρωσης και αφού οι προσπάθειές τους να την διαλύσουν, έπεσαν στο κενό, προχώρησαν σε προσαγωγές συνδικαλιστών, ανάμεσα τους και του προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου, Στεργίου Κώστα.
Είναι ξεκάθαρο πως η κυβέρνηση δεν θέλει τη δράση των σωματείων για να μπορέσει να περάσει πιο εύκολα τα βάρβαρα μέτρα κατάργησης του 8ωρου, περιορισμού της λειτουργίας των σωματείων με το νέο συνδικαλιστικό νόμο, μέτρα που φέρνει τώρα σε περίοδο γενικού lock down.
Τους απαντάμε πως η συνδικαλιστική δράση δεν γνωρίζει lockdown, δεν μπαίνει σε καραντίνα και δεν θα επιτρέψουμε να περάσει σιγή νεκροταφείου σε κανένα χώρο δουλειάς.
Καλούμε τους συνάδελφους κανένας να μην μείνει μόνος του. Να δυναμώσουμε τους αγώνες μας και να παλέψουμε οργανωμένα μέσα από το Συνδικάτο μας, ενάντια στην εργοδοτική ασυδοσία και τις απολύσεις, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, να δώσουμε τη μάχη για κλαδική συλλογική σύμβαση που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονές ανάγκες μας!
Η μόνη μας ευθύνη είναι να προστατέψουμε την υγεία την δική μας και των οικογενειών μας, τα δικαιώματά μας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
 Να δυναμώσει το σύστημα υγείας με προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές, σε προσωπικό και εξοπλισμό. Να επιταχθούν οι ιδιωτικές μονάδες υγείας.
 Να δυναμώσουν τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας μέσα στους χώρους δουλειάς. Να τηρούνται και κυρίως να αυστηροποιηθούν τα πρωτόκολλα υγείας στους εργασιακούς χώρους που αποτελούν χώρους υπερμετάδοσης του ιού.
 Να μη μείνει κανένας εργαζόμενος χωρίς εισόδημα
 Να καλυφθούν όλοι οι εργαζόμενοι με επίδομα ανεργίας
 Να μη μειωθούν οι μισθοί καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι σήμερα βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής σύμβασης
 Να υπάρχουν τεστ κορονοιού δωρεάν σε όλους τους εργαζόμενους και να σταματήσει η έμμεση άσκηση πίεσης μέσω της ατομικής ευθύνης που οδηγεί εργατικές οικογένειες να πληρώνουν τα τεστ από το υστέρημα τους
 Να μην εντατικοποιηθεί η εργασία λόγω της τηλεργασίας
 Να προστατεύονται οι μαθητές στα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς. Να γίνουν προσλήψεις σε δάσκαλους, καθηγητές, καθαρίστριες».

Πηγή