Ζέττα Μ. Μακρή

Υπουργείο Εσωτερικών: 100.000€ στον Δήμο Σκοπέλου

Ζ. Μακρή: «100.000€ στον Δήμο Σκοπέλου από το Υπουργείο Εσωτερικών»

Για την σημαντική χρηματοδοτική έγκριση ποσού ύψους 100.000€ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), που αφορά στην ολοκλήρωση της αποκατάστασης του λιμένος Αγνώντα, στην Σκόπελο, και στην επαναφορά του στην ασφαλή λειτουργία του, ενημέρωσε την πρόεδρο της ειδικής μόνιμης επιτροπής και βουλευτή Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, σήμερα, Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020.
Ο κ. Θεοδωρικάκος, αφού έλαβε θετική εισήγηση από την ηγεσία και τις υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προχώρησε στην ένταξη του έργου: «Επισκευή και προμήθεια ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού λιμένος Αγνώντα», μετά από σχετικό αίτημα, που είχε υποβληθεί από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου. Το ως άνω έργο αποτελεί έργο προτεραιότητας για την δημοτική αρχή προκειμένου να ολοκληρωθεί, απρόσκοπτα, το σύνολο των έργων της αποκατάστασης του λιμένος.
Σημειώνεται ότι, για το συγκεκριμένο αυτό λιμάνι, το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό αφού αποτελεί το εναλλακτικό λιμάνι του κυρίως λιμένα της Σκοπέλου, έχει, ήδη, ολοκληρωθεί η μελέτη για την αποκατάσταση του κρηπιδώματος του, ενώ έχει υπογραφεί, την προηγούμενη εβδομάδα, η θετική γνωμοδότηση για τον καθορισμό ορίων της εξομοιούμενης χερσαίας ζώνης του λιμένος από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών.
Η ως άνω απόφαση έρχεται να συμπληρώσει και να ολοκληρώσει την προσπάθεια, που καταβάλλεται, το τελευταίο χρονικό διάστημα, από την δημοτική αρχή Σκοπέλου, για την αναβάθμιση και την βελτίωση του συνόλου των λιμένων του νησιού.
Σημειώνεται ότι, τον περασμένο Ιούλιο, εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», το έργο με τίτλο: «Οριστικές Μελέτες Έργων Λιμένων Νήσου Σκοπέλου» συνολικού προϋπολογισμού 692.000,00 €​ (συμπεριλαμβανομένου και του ΦΠΑ), που αφορά στις οριστικές μελέτες πλαισίου έργων ανάπτυξης Λιμένα Σκοπέλου και στις οριστικές μελέτες χωροθέτησης έργων και χρήσεων Λιμένα Λουτρακίου Γλώσσας Δ. Σκοπέλου, των οποίων η πρόοδος υλοποίησης βαίνει ικανοποιητικά.
Η κ. Μακρή δήλωσε, εξαιρετικά, ικανοποιημένη από την εξέλιξη του ζητήματος και ευχαρίστησε, θερμά, τόσο τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τ. Θεοδωρικάκο όσο και τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γ. Πλακιωτάκη καθώς και τις συναρμόδιες υπηρεσίες των εμπλεκομένων υπουργείων, που κατανοώντας το εύλογο και δίκαιο του αιτήματος του Δήμου Σκοπέλου εισηγήθηκαν, θετικά για να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του λιμένος Αγνώντα. Η συνδρομή τους θα καταστήσει την καθημερινότητα των δημοτών, ιδιαίτερα, ασφαλή και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής τους.
Δήλωσε δε ότι θα συνεχίσει τη συνεργασία μαζί τους ώστε οι χρηματοδοτικές εξελίξεις για την κατασκευή και ολοκλήρωση και των υπολοίπων λιμένων του νησιού να είναι όσο το δυνατόν ταχύτερες.

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών: 190.340€ για το οδικό δίκτυο του Αγ. Κωνσταντίνου Σκοπέλου

Κ. Αχ. Καραμανλής σε Ζ. Μακρή: «190.340€ για το οδικό δίκτυο του Αγ. Κωνσταντίνου Σκοπέλου»

Συνεπής, για ακόμη μία φορά, στις δεσμεύσεις του προς την πρόεδρο της ειδικής μόνιμης επιτροπής και βουλευτή Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κ. Αχ. Καραμανλής, ο οποίος, παρά το γεγονός ότι ο αρχικός οικονομικός σχεδιασμός του υπουργείου του έχει τροποποιηθεί, σημαντικά, για να ικανοποιήσει τις ανάγκες, που προέκυψαν, από τις συνέπειες της πανδημίας αλλά και των έκτακτων καιρικών φαινομένων, ενέκρινε χρηματοδότηση ύψους 190.340€ (συμπ. ΦΠΑ) για το έργο: «Αποκατάσταση – στήριξη της οδού στην θέση Άγιος Κωνσταντίνος του Δήμου Σκοπέλου λόγω έκτακτων αναγκών, που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (A’ φάση)», σήμερα, Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2020.
Ο κ. Καραμανλής, στην από 21 Οκτωβρίου 2020 συνάντηση συνεργασίας και ενημέρωσης, που είχε με την κ. Μακρή, είχε κατανοήσει την σοβαρότητα του ζητήματος αφού, δυστυχώς, από την τελευταία πλημμύρα του Απριλίου 2020, εκτός όλων των άλλων, καταστράφηκε, ολοσχερώς, ο παράκτιος δρόμος Σκοπέλου – παραλίας Αγ. Κωνσταντίνου, λόγω κατολισθητικών φαινομένων, με αποτέλεσμα οι παρακείμενες κατοικίες του δρόμου να κινδυνεύουν, με κατολίσθηση, σε πιθανό μελλοντικό καιρικό φαινόμενο, που θα παρουσιασθεί στο νησί.
Δεδομένου ότι το έργο θεωρείται, εξαιρετικά, ώριμο ως προς την υλοποίησή του, αφού οι μελέτες του, που χρηματοδοτήθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών, έχουν, ήδη, ολοκληρωθεί, ο Υπουργός προέβη σε αυτή του την απόφαση, προκειμένου να μην διακυβευθεί άλλο η ασφάλεια των δημοτών, μετά από στενή συνεργασία των υπηρεσιών του με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Σκοπέλου,
Η κ. Μακρή ευχαρίστησε, θερμά, τον κ. Καραμανλή τόσο για τις ταχύτατες ενέργειές του να διευκολύνει την καθημερινότητα των κατοίκων της Σκοπέλου βελτιστοποιώντας την ποιότητα της ζωής τους όσο και για την στήριξη της δημοτικής αρχής Σκοπέλου, η οποία αδυνατεί να χρηματοδοτήσει, από ιδίους πόρους, ένα τέτοιο έργο υψηλού κόστους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ