Στη μνήμη των θυμάτων του Ναζισμού έτρεξαν οι δρομείς του ΣΔΥ Βόλου

77 χρόνια συμπληρώνονται από τις 18 Δεκεμβρίου 1943, όταν οι ναζί εκτέλεσαν 118 πατριώτες στο Μαρτυρικό χωριό της Δράκειας. Στην μνήμη των νεκρών γίνεται επί 18 χρόνια ο αγώνας Μνήμης και Θυσίας Αγριά – Δράκεια, ο οποίος φυσικά στο 2020 ήταν αδύνατο να διεξαχθεί. Ως ελάχιστο χρέος, δρομείς του ΣΔΥ Βόλου απότισαν και φέτος φόρο τιμής στα θύματα. Με πρωτοβουλία μελών του συλλόγου την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, όποιος ήθελε μπορούσε να κάνει τρέχοντας ατομικά τη διαδρομή 10.500 μέτρων του πρώην αγώνα που είναι αποκλειστικά ανηφορική πλην των πρώτων 500μ.

Έτσι καθένας ξεκίνησε από το κτήριο του πρώην δημαρχείου Αγριάς και τερμάτισε στο Μνημείο στην Δράκεια. Όποιος έκανε τη διαδρομή, μπορούσε να το αναφέρει ώστε να καταγραφεί στη virtual λίστα που καταρτίστηκε αλφαβητικά. Όποιος έστειλε και τη διαδρομή του από gps, αναγράφηκε και ο χρόνος του, χωρίς κατάταξη. Μάλιστα καθώς δεν υπήρχε άλλη δυνατότητα επιστροφής στην Αγριά μετά τον τερματισμό στην Δράκεια, κάθε αθλητής επέστρεψε τρέχοντας, συνεπώς έκανε και άλλα τόσα χιλιόμετρα.

Πολλές ευχαριστίες αποδίδει ο ΣΔΥ Βόλου σε όσους υποδέχτηκαν τους δρομείς στο Μνημείο. Στον Αναπτυξιακό-Πολιτιστικού Σύλλογο «Η ΔΡΑΚΕΙΑ», την πρόεδρο του συλλόγου Αθανασία Λύτρα, τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Δράκειας Νικόλαο Κάπελα, την Αναστασία Λύτρα, τον Γιάννη Μυλιόρδο. Όπως βέβαια στον Νίκο Μαγγίτση που υποδέχθηκε στην Αγριά κάθε αθλητή πριν ξεκινήσει. Οι συμμετοχές της ανάβασης Αγριά – Δράκεια αλφαβητικά ήταν: Μαρία Διαμαντοπούλου, Τζώρτζια Ιωάννου, Φίλιππος Κουλουριώτης, Βούλα Μακεδόνα, Γιώργος Μαστροκώστας, Κώστας Μπέκας, Δημήτρης Μπιντάκας, Δημήτρης Οικονόμου, Κώστας Παλάντζας, Βάνα Σπύρου.

Σε συνέχεια και άλλων virtual διαδρομών, ο Στέργιος Κουσκουρίδας αγωνίστηκε στο Winter Free Thrace Run, όπου η κατάταξη βγαίνει από την απόσταση που διανύει κάθε αθλητής σε μία ώρα. Κάλυψε 14.440 μέτρα σε 60 λεπτά, κατέλαβε έτσι την 4η θέση στη γενική κατάταξη, και την πρώτη στην κατηγορία 45-54. Ο δρομέας του ΣΔΥ Βόλου την Κυριακή έκανε τον Virtual 38ο Αγώνα Δρόμου Υγείας Αθήνας 10 χλμ, τρέχοντας την απόσταση στο Βελεστίνο σε 41’50.

Εξάλλου, το Σάββατο μέλη του ΣΔΥΒ έκαναν ατομική πεζοπορία σε 5 ώρες, στη διαδρομή 14χλμ Άγιος Ονούφριος – Σταγιάτες – Μακρινίτσα – Ρέμα Πατουσιάς – Σταυρός – Βαθύρεμα – Άγιος Ονούφριος, ως συνέχεια των πορειών που γίνονταν οργανωμένα σε όλο το έτος. Ατομική 6ωρη πεζοπορία 19 χιλιομέτρων Βόλος – Γορίτσα – Ανεμούτσα – Αγριά – Βόλος έκαναν την Κυριακή άλλα μέλη του συλλόγου.

5ο Virtual Volos Santa Run με πλούσια φιλανθρωπική προσφορά!

Το 2016 ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου ξεκίνησε το Santa Run της πόλης, που φέτος είναι αδύνατο να διεξαχθεί στη συνηθισμένη του μορφή. Θα γίνει όπως κάθε εκδήλωση virtual, και ο ΣΔΥΒ απλούστευσε τον τρόπο συμμετοχής.

Έτσι κάθε πολίτης σε όλη την Ελλάδα, και ακόμη περισσότερο στον Βόλο και τη Μαγνησία, ανεξάρτητα από το αν είναι δρομέας, μπορεί χωρίς εγγραφή να τρέξει ή να περπατήσει ατομικά οποιαδήποτε απόσταση της αρεσκείας του, όπου θέλει, με πρόταση να το κάνει στην εορταστική πόλη. Μπορεί να διανύσει από έστω 100 μέτρα, ως δεκάδες χιλιόμετρα. Κατόπιν το μόνο που χρειάζεται να κάνει, είναι να στείλει την απόσταση και προαιρετικά τον χρόνο, στα social media στον ΣΔΥ Βόλου ή στον Κ.Παλάντζα ή εναλλακτικά στο sdyvolou@gmail.com.

Το 5ο Virtual Volos Santa Run θα διαρκέσει 3 βδομάδες, από την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020, ως τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021. Το αποκορύφωμά του θα είναι στις ημέρες των εορτών. Καθημερινά θα συμπληρώνεται η λίστα συμμετοχών αλφαβητικά, ενώ δίπλα σε κάθε δρομέα θα αναφέρεται η απόσταση που έκανε, και προαιρετικά ο χρόνος. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και δεν χρειάζεται εγγραφή. Αντί ποσού συμμετοχής, προτείνεται κάθε santa δρομέας να προσφέρει ένα ελάχιστο ποσό σε ίδρυμα της επιλογής του, ή τρόφιμα και απαραίτητα είδη σε κάποιον που τα έχει ανάγκη.

Πηγή