ΚΑΤΣΙΚΑ ΘΑΛΑΣΣΑ 2

Απίστευτη έκπληξη βίωσε ομάδα δυτών στην Αλόννησο, όταν ξαφνικά κατσίκα «προσγειώθηκε» στην αγκαλιά τους. Το αναπάντεχο γεγονός βίωσαν ο Στέφανος Κόντος και η ομάδα του «On a single breath», που διέσωσαν αγριοκάτσικο που βρέθηκε, άγνωστο για ποιο λόγο, στη θάλασσα.

Η απίστευτη ιστορία, την οποία αποκάλυψε το bestnews.gr, εκτυλίχθηκε την 4η Οκτωβρίου, που παρεμπιπτόντως γιορτάζεται και η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων. Αγιο είχε το κατσικάκι… κι η ζωή αποφάσισε να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία όταν ξαφνικά… βρέθηκε στη θάλασσα από μεγάλο ύψος.

Ο Στέφανος Κόντος και η ομάδα του, ελεύθερης κατάδυσης, «On a single breath», εκτελούσαν υποβρύχια αποστολή με την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων στη βόρεια πλευρά της Αλοννήσου, στο σημείο που βρίσκεται κοντά στο αρχαίο Ναυάγιο της Περιστέρας.

Ξαφνικά, λοιπόν, βλέπουν ουρανοκατέβατο κατσικάκι να προσγειώνεται στη θάλασσα και κυριολεκτικά στην αγκαλιά τους! Ο Γιώτης!!! Ετσι το ονόμασαν αστραπιαία… όπως αστραπιαία έσπευσαν και να το σώσουν, για να διαπιστώσουν στην πορεία ότι είναι θηλυκό τελικά.

Αμέσως κινητοποιήθηκε όλη η ομάδα μαζί και τα άτομα της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων για τη διάσωσή του. Δεν δίστασαν λεπτό και αποφάσισαν να το ανεβάσουν στο σκάφος. Η προσπάθεια στέφτηκε με επιτυχία αφού κατάφεραν να ηρεμήσουν το τρομαγμένο αγριοκάτσικο. Μόλις ένιωσε ασφάλεια στην αγκαλιά των έκπληκτων δυτών, οδηγήθηκε με προσοχή στο σκάφος της ομάδας, με τη χρήση αυτοσχέδιου «γιλέκου» από μπουκάλες, το οποίο έδεσαν προσεκτικά γύρω από το κατσικάκι.

Μόλις ανέβηκε στο σκάφος ηρέμησε και εξέφρασε με τον δικό του τρόπο την ευγνωμοσύνη του στους σωτήρες του. Τελικά το αγριοκάτσικο επέστρεψε σώο και ασφαλές στον προορισμό του, μετά την περιπέτεια που πέρασε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ