Αρχική Ειδήσεις Τεχνολογία Ιαπωνία: Περιορισμός στις εξαγωγές εξοπλισμού για την κατασκευή chip

Ιαπωνία: Περιορισμός στις εξαγωγές εξοπλισμού για την κατασκευή chip

0
Ιαπωνία: Περιορισμός στις εξαγωγές εξοπλισμού για την κατασκευή chip

Η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει στην επιβολή περιορισμών ως προς τις εξαγωγές εξοπλισμού για την κατασκευή chip, μετά την παρόμοια αναγγελία της Ολλανδίας στις αρχές του μήνα, που επικρίθηκε έντονα από την Κίνα.

Ο ιάπωνας υπουργός Οικονομίας Γιασουτόσι Νισιμούρα αναμένεται να ξεκινήσει διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης για το σχέδιο αυτό, ανέφερε εξάλλου μια εκπρόσωπος του υπουργείου.

Οι περιορισμοί στις εξαγωγές αναμένεται να αφορούν 23 τύπους εξοπλισμού για την κατασκευή προηγμένων μικροτσίπ, σύμφωνα με το υπουργείο, που αναμενόταν να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες στον Τύπο εντός της ημέρας. Τα μέτρα πιθανόν θα τεθούν σε ισχύ τον Ιούλιο, κατά πληροφορίες ιαπωνικών μέσων ενημέρωσης.

Οι εντάσεις κλιμακώνονται τα τελευταία χρόνια όσον αφορά τον στρατηγικής σημασίας τομέα των μικροτσίπ, απαραίτητων για την κατασκευή smatphones, συνδεδεμένων αυτοκινήτων, αλλά και στρατιωτικού εξοπλισμού.

Η Κίνα και οι ΗΠΑ έχουν αποδυθεί σε σκληρή μάχη όσον αφορά την κατασκευή μικροκυκλωμάτων και, στο όνομα της εθνικής ασφάλειας, η Ουάσινγκτον πολλαπλασίασε τους τελευταίους μήνες τις κυρώσεις σε βάρος κινεζικών κατασκευαστριών μικροτσίπ.

Μπροστά στους αμερικανικούς περιορισμούς, η Κίνα ανακοίνωσε στα τέλη του 2022 πως προσέφυγε στον Παγκόσμιο Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ), κατηγορώντας την Ουάσιγκτον πως θέτει σε κίνδυνο τις αλυσίδες εφοδιασμού σε διεθνές επίπεδο.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ