Αρχική Ειδήσεις Ελλάδα Κάτοικοι του Βροντάδο ζητούν με εξώδικο να μην γίνει ο ρουκετοπόλεμος

Κάτοικοι του Βροντάδο ζητούν με εξώδικο να μην γίνει ο ρουκετοπόλεμος

0
Κάτοικοι του Βροντάδο ζητούν με εξώδικο να μην γίνει ο ρουκετοπόλεμος

Εξώδικο έστειλαν οι κάτοικοι του Βροντάδο στον δήμο Χίου και τον διοικητή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χίου, με κοινοποίηση στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη με το οποίο ζητούν να μην γίνει φέτος ο ρουκετοπόλεμος καθώς θέλουν να αποτρέψουν την επανάληψη του εθίμου που όπως επισημαίνουν είναι παράνομο και επικίνδυνο για τη ζωή και την περιουσία τους.

Στο εξώδικο που έστειλαν οι κάτοικοι του Βροντάδο, διαμαρτύρονται για την απόφαση του δήμου, που ενέκρινε 23.391,51 ευρώ για την προφύλαξη και αποκατάσταση της Ενορίας του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερυθιανής.

Όπως σημειώνουν οι κάτοικοι, η απόφαση αυτή ομολογεί «απροκάλυπτα ότι χρηματοδοτεί με τα χρήματα των δημοτών και των φορολογουμένων πολιτών εν γένει έκνομες ενέργειες ενώ ομολογεί τη βεβαιότητα της πρόκλησης σοβαρών ζημιών στην περιουσία τρίτων, οι οποίες θα χρήζουν αποκατάστασης».

Σύμφωνα με το εξώδικο που υπογράφει ο πληρεξούσιος δικηγόρος τους Νικόλαος Κωστακόπουλος, οι κάτοικοι επισημαίνουν ότι ο Δήμος με αυτόν τον τρόπο καθίσταται συμμέτοχος στην επικείμενη τέλεση σειράς ποινικών αδικημάτων, εφόσον το έθιμο επαναληφθεί και φέτος, ενώ υπενθυμίζουν ότι το Πάσχα του 2007, δύο άτομα είχαν υποστεί καθολικά εγκαύματα από τον ρουκετοπόλεμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμος Χίου έχει ξεκινήσει διαδικασίες κάλυψης των σπιτιών με σύρματα, που σύμφωνα με το εξώδικο δεν προστατεύουν από τις ρουκέτες και παραπέμπουν σε εμπόλεμη ζώνη, ενώ κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια εκτόξευσης των ρουκετών υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ ήδη κατασκευάζονται παράνομα και χωρίς κανένα έλεγχο χιλιάδες ρουκέτες.

«Στην απευκταία περίπτωση που συμβεί κάποιο δυστύχημα και χαθεί κάποια ανθρώπινη ζωή ουδείς θα μπορεί να ισχυρισθεί ότι δεν γνώριζε» σημειώνουν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή