Καιρός με «δύο πρόσωπα» την Πρωτομαγιά: Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες

Ο καιρός μέχρι και την Πρωτομαγιά θα είναι ασταθής σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη. Καθώς η μέρα θα ξεκινά με ηλιοφάνεια, από το απόγευμα θα εκδηλώνονται μπόρες και τοπικές καταιγίδες κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου αλλά και σε ορεινές περιοχές προς τη βόρεια Ελλάδα, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και την Θράκη. Νοτιότερα της Θεσσαλίας δεν αναμένεται αυτή η αστάθεια να απασχολήσει άλλες περιοχές.

Με ήπιο καιρό και πρόσκαιρες τοπικές καταιγίδες το απόγευμα θα κυλήσει η Πέμπτη (28/4), σύμφωνα με τον μετεωρολόγο. Ειδικότερα, η μέρα θα ξεκινήσει με καλό καιρό στις περισσότερες περιοχές, ωστόσο, μετά το μεσημέρι θα σχηματιστούν νέφη αστάθειας στην κεντρική και βόρεια χώρα με αποτέλεσμα να σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι καλός καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες μέχρι και το μεσημέρι, ενώ από το απόγευμα αναμένονται μπόρες ή και πρόσκαιρες καταιγίδες με έμφαση ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή