ΚΚΕ: «Κράτος ικανό να επιστρατεύει μηχανισμούς καταστολής, αλλά ανίκανο να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή»

0
11

Τα επεισόδια που σημειώθηκαν την Πέμπτη στη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα για την εθνική τραγωδία των Τεμπών, κάνοντας λόγο για «καταστολή της κυβέρνησης» απέναντι στις μαζικές κινητοποιήσεις του λαού και της νεολαίας, καταγγέλλει το ΚΚΕ.

«Για μια ακόμη φορά, απέναντι στις μαζικές λαϊκές και νεολαιίστικες κινητοποιήσεις και τις απεργιακές συγκεντρώσεις επιστρατεύθηκαν από την κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της η καταστολή, οι προβοκάτσιες, η συκοφαντία», αναφέρει ο Περισσός.

«Κράτος ανίκανο να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή»
Και προσθέτει πως «οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου, με ΜΑΤ έξω από χώρους δουλειάς, με κουκουλοφόρους πίσω από ΜΑΤ σε διατεταγμένη υπηρεσία στη Θεσσαλονίκη, με την αναίτια κι απρόκλητη επίθεση σε διαδηλωτές στην Αθήνα και σε συντονισμό με τη δράση προβοκατόρικων μηχανισμών, με οχήματα της αστυνομίας να πέφτουν με δολοφονικό τρόπο πάνω σε διαδηλωτές, είναι ενδεικτικά ενός κράτους, που είναι ικανό να επιστρατεύει μέσα και μηχανισμούς καταστολής, αλλά εντελώς ανίκανο να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή».

«Ματαιοπονούν όσοι νομίζουν ότι με τέτοιες πρακτικές θα ανακόψουν το ποτάμι της οργής του λαού και της νεολαίας», υπογραμμίζει το ΚΚΕ.

Και τονίζει πως «η απάντηση που θα πάρουν θα είναι ακόμη πιο μαχητική».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή