Κολυνδρίνη: Δεν θα επιτρέψουμε την κατασκευή μονάδας LNG στον Παγασητικό

0
25

Αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής της Πρωτοβουλίας πολιτών – ΟΧΙ LNG ΣΤΟΝ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟ συναντήθηκε την Πέμπτη 19/1, με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δ. Κολυνδρίνη.

Γνωρίζοντας ότι το Περιφερειακό συμβούλιο, έχει ήδη ομόφωνα ταχθεί κατά της κατασκευής της μονάδας FSRU (LNG) εντός του Παγασητικού, αλλά και η ίδια έχει ξεκάθαρα τοποθετηθεί, τα μέλη της συντονιστικής Επιτροπής ενημέρωσαν την κα Κολυνδρίνη ότι το συμπέρασμα από στις συνεχείς επαφές της Πρωτοβουλίας Πολιτών, με τοπικούς βουλευτές, Δημάρχους, Επιστημονικούς και Παραγωγικούς φορείς και πολίτες, είναι ότι σύσσωμη η τοπική κοινωνία τοποθετείται αρνητικά στο εγχείρημα αυτό.
Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι παρακολουθεί με ενδιαφέρον, τη δραστηριότητα της Πρωτοβουλίας μας και θεωρεί πολύ θετική την προσπάθεια που κάνουμε προς την κατεύθυνση της ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας που συμβάλει, στην ανάδειξη του προβλήματος αυτού.

Επανέλαβε δε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας σε δύο συνεδριάσεις στις 14/4/2022 και στις 28/9/2022 με συμφωνία όλων των παρατάξεων, ήταν κατηγορηματικά αρνητική για τη χωροθέτηση της μονάδας LNG τόσο στα Πευκάκια όσο και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο εντός του Παγασητικού.

Διευκρίνισε δε ότι παρ ότι η Περιφέρεια δεν έχει αρμοδιότητα, σύμφωνα με το νόμο, η επένδυση αυτή αφορά τον τόπο και η προάσπιση της ασφάλειας και της δημόσιας υγείας των πολιτών αποτελεί πρωταρχικό σκοπό της Περιφερειακής αρχής.

Γι αυτό ως πολιτικό όργανο η περιφερειακή αρχή δεν δύναται να επιτρέψει να υλοποιηθεί οτιδήποτε ενδεχομένως βλάψει ή υποβαθμίσει περιβαλλοντικά την περιοχή ή προκαλέσει κίνδυνο στους κατοίκους της, υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής τους.

Επιπροσθέτως δε ένα τέτοιο έργο θέτει σε κίνδυνο το σχέδιο ανάπτυξης και το χωροταξικό σχεδιασμό επενδύσεων του Νομού. Βρισκόμαστε μπροστά σε ενέργειες μιας εταιρείας που χωρίς στοιχειώδη ενημέρωση προσπαθεί να επιβάλλει ένα έργο στην περιοχή μας, με σοβαρούς κινδύνους, πιθανές καταστροφικές συνέπειες, περιβαλλοντικές και βιοτικές τόσο για εμάς όσο και για τις επόμενες γενιές.

Τέλος η κα Κολυνδρίνη ενημέρωσε ότι για τα παραπάνω έχει αποστείλει από 5/10/2022, επιστολή στον αρμόδιο υπουργό περιβάλλοντος και Ενέργειας , την οποία και μας επέδωσε.

Οι εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας, Πολιτών ευχαρίστησαν την κα Αντιπεριφερειάρχη, τόσο για το χρόνο που διέθεσε, όσο και για την απολύτως ξεκάθαρη τοποθέτησή της, τόνισαν δε ότι θα συνεχίσουν να αγωνίζονται μέχρι να ακυρωθούν τα σχέδια κατασκευής της μονάδας LNG στον Παγασητικό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή