Μήνυμα για τήρηση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, ώστε να ορθοποδήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα η οικονομία στο νησί αλλά και ευρύτερα στις Σποράδες, στέλνει ο δήμαρχος Σκοπέλου, Σταμάτης Περίσσης.

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε τα νησιά μας να μείνουν καθαρά από τον κορωνοϊό. Αφενός για να είμαστε υγιείς, που είναι και το κύριο ζητούμενο, και αφετέρου για να αποκτήσουμε συγκριτικό πλεονέκτημα, το δικό μας διαφημιστικό “μπαζούκας”, για την προβολή που θα είναι αναγκαία προκειμένου να ορθοποδήσουν οι τοπικές μας οικονομίες, όσο το δυνατόν πιο σύντομα», ανέφερε ο κ. Περίσσης.

«Η Σκόπελος είναι ένας μοναδικός προορισμός με φιλόξενους κατοίκους και επαγγελματίες και ποιοτικές υπηρεσίες. Όμως για να παραμείνουμε ανέγγιχτοι από την πανδημία, έχουμε ευθύνη όλοι μας να τηρούμε τα αυστηρά μέτρα που ανακοίνωσε ενόψει του Πάσχα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Χαρδαλιάς περί απαγόρευσης των άσκοπων μετακινήσεων, εντατικοποίησης των ελέγχων και επιβολής τσουχτερών προστίμων. Πρέπει να γίνει σαφές σε όλους πως τα νησιά εν καιρώ πανδημίας δεν είναι καταφύγια χαλάρωσης και διακοπών. Όποιος αποφασίσει ότι πρέπει να μεταβεί και δικαιολογείται η μετακίνησή του σύμφωνα με τους περιορισμούς, οφείλει να παραμείνει όχι μόνο για τις 14 ημέρες της καραντίνας, αλλά μέχρι τον τερματισμό της ισχύος των μέτρων. Σε αυτό το θέμα είμαστε αδιαπραγμάτευτοι και θα βοηθήσουμε τις αρμόδιες Αρχές με κάθε δυνατό τρόπο στην τήρηση των μέτρων», συμπλήρωσε ο δήμαρχος Σκοπέλου, απευθυνόμενος στους κατοίκους της Σκοπέλου, στους φίλους του προορισμού, αλλά και στα γειτονικά νησιά των Σποράδων, καλώντας όλους να συνδράμουν στη σημαντική αυτή προσπάθεια για την επιβίωση και τη μελλοντική ευημερία των νησιών.

Στο πνεύμα αυτό, ο δήμαρχος Σκοπέλου μαζί με τους δημάρχους των δύο άλλων νησιών των Βορείων Σποράδων συνυπέγραψαν το προηγούμενο διάστημα και απέστειλαν επιστολή στα αρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, ζητώντας αυστηρότερα μέτρα για τη «θωράκιση» των νησιών τους.

Από την άλλη πλευρά, ενδεικτικό της τάσης από το εξωτερικό για την προτίμηση στην Ελλάδα έναντι άλλων προορισμών είναι και πρόσφατο αφιέρωμα της διεθνούς έγκριτης βρετανικής εφημερίδας Daily Telegraph. Στο άρθρο τονίζεται η ισχυρή πρόθεση του συντάκτη να επισκεφτεί την Ελλάδα ως τον πρώτο προορισμό μετά την κρίση, γιατί, όπως αναφέρει, του λείπουν η αγνή ζωή των νησιών, το απλό φαγητό, η φιλόξενη διαμονή, οι ήρεμες παραλίες, οι βόλτες στη φύση και κυρίως η απόδραση από τις έγνοιες της καθημερινότητας. Ο συντάκτης του άρθρου δηλώνει πως μάλλον θα ακυρώσει τα ταξίδια του σε Ιταλία και Ελβετία, ενώ καταλήγει πως η Σκόπελος ήταν ένας από τους προορισμούς που είχε επισκεφθεί κατά το παρελθόν και από τον οποίο είχε τις καλύτερες εντυπώσεις.

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής για την τουριστική προβολή, ο δήμος Σκοπέλου προετοιμάζεται μέσα από τη δρομολόγηση και υλοποίηση επιλεγμένων δράσεων όπως, μεταξύ άλλων, η εφαρμογή νέου καλαίσθητου λογοτύπου, η δημιουργία μοντέρνου τουριστικού φυλλαδίου και η ανάπτυξη νέας σύγχρονης τουριστικής ιστοσελίδας, καλύπτοντας πολλά κενά προηγουμένων ετών.

Πηγή: iefimerida.gr