Λάρισα: Η πρώτη πόλη με σύμφωνο συνεργασίας για άτομα με αναπηρία

0
20
Xenodocheiakh Filoxenia Atoma Anaphria Amea

Με την ελπίδα να ακολουθήσουν και άλλες πόλεις το παράδειγμα της Λάρισας, υπεγράφη σήμερα σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων και της Περιφεριακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας που αφορά στο σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων και δράσεων που σκοπό έχουν τη βελτίωση προσβασιμότητας, τη λειτουργικότητα και την ισονομία μεταξύ των πολιτών.

Το σύμφωνο υπέγραψαν από κοινού, ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και ο πρόεδρος της Θεσσαλικής Ομοσπονδίας Ράλλης Τσιουλάκης.

“Πρέπει να γίνουν πραγματικά έργα για τη διευκόλυνση των ατόμων με αναπηρία” ανέφερε ο κ. Αγοραστός.

“Η Λάρισα πρέπει να γίνει καθολικά προσβάσιμη και να ακολουθήσει η αποιδρυματοποίηση των ατόμων αυτών” σημείωσε ο κ. Καλογιάννης, ανακοινώνοντας πως θα ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών, οι οποίοι με τη σειρά τους θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους στο θέμα της προσβασιμότητας. Περιέγραψε τις ενέργειες που έχουν γίνει από την πλευρά του Δήμου για την διευκόλυνση της καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρία, όπως η λειτουργία του “Λευκού ταξί”, το στούντιο ηχογράφησης βιβλίων για άτομα με προβλήματα στην όραση, το κοινωνικό τιμολόγιο για ευπαθείς ομάδες, την παιδική χαρά για ΑμΕΑ κ.α.

Από την πλευρά του ο κ. Τσιουλάκης παρατήρησε πως “αλλάζουμε σελίδα” με την υπογραφή του συμφώνου και πρόσθεσε πως τα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι προς όφελος όλης της κοινωνίας.
“Οφείλουν να αλλάξουν πολλά, να γίνουν ολοκληρωμένες παρεμβάσεις ώστε να καταστήσουμε τα άτομα με αναπηρία λειτουργικά και πολίτες με αξιοπρέπεια” έκλεισε ο κ. Ράλλης Τσιουλάκης.

ert

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ