Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ανακοινώθηκε ότι σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διάδοση του covid – 19:
1) από 21-03-2020 και ώρα 06:00 και έως 21-04-2020 και ώρα 06:00 περιορίζεται η κυκλοφορία κάθε τύπου πλοίου και σκάφους για την μεταφορά επιβατών δια θαλάσσης, συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτικών πλοίων αναψυχής και επαγγελματικών τουριστικών πλοίων, πορθμείων, λαντζών, θαλασσίων ταξί, από τη ηπειρωτική Ελλάδα προς τα νησιά και μεταξύ των νησιών.
Εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών που μετακινούνται προς τα νησιά, οι υπηρετούντες στον ευρύτερο δημόσιο τομέα του νησιού (εκπαιδευτικοί, ένστολοί κ.λ.π.) καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που μετακινείται σε αυτά για εκτέλεση υπηρεσίας.
2) από 21-03-2020 και ώρα 06:00 και έως 21-04-2020 και ώρα 06:00 απαγορεύεται εντός της Ελληνικής Επικράτειας ο απόπλους και ο κατάπλους όλων των ιδιωτικών πλοίων και σκαφών αναψυχής και επαγγελματικών τουριστικών πλοίων και σκαφών ανεξαρτήτως μήκους και σημαίας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας.
Εξαιρούνται τα επαγγελματικά αλιευτικά.
Έκτακτες περιπτώσεις μεθόρμισης ή μετάβασης σε και από ναυπηγεία προς επισκευή και εκτέλεση λοιπών συναφών εργασιών θα εξετάζονται μεμονωμένα κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την Υπηρεσία του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου και τα Λ/Τ υπαγωγής του.
Στους παραβάτες των κατεπειγόντων μέτρων αντιμετώπισης της διασποράς του κορωναϊού covid -19 προβλέπεται διοικητικό πρόστιμο πέντε χιλιάδων (5.000,00€) ανεξαρτήτως ποινικών κυρώσεων