Μήνας δημοσιογραφικών ταξιδιών ο Ιούνιος για την Αλόννησο

0
22
.JPG

Πλήρης δημοσιογραφικών ταξιδιών ήταν και φέτος ο Ιούνιος για την Αλόννησο, αφού καθ’όλη τη διάρκεια του μήνα συνεχίστηκαν οι επισκέψεις δημοσιογράφων από χώρες του εξωτερικού.
Η δημοσιογραφική επίσκεψη από την Ιταλία συντάκτριας της ιταλικής Vanity Fair, αποτελεί πρωτοβουλία του Δήμου Αλοννήσου στα πλαίσια των ενεργειών προβολής του νησιού στην ευρωπαϊκή αγορά και αφορά αποκλειστικά την Αλόννησο.
Οι αποστολές από τη Γαλλία, την Ολλανδία και τη Βουλγαρία, οι οποίες αποτελούν ενέργειες των γραφείων του ΕΟΤ των αντίστοιχων χωρών σε συνεργασία με Δήμους και φορείς της περιοχής, κάλυψαν τα νησιά αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας.
Τέλος, η αποστολή από τη Γερμανία αφορά ενέργεια της εταιρίας Marketing Greece, η οποία έχει αναλάβει από πέρισυ την προβολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, και κάλυψε και τα τρία νησιά των Σποράδων.


Στο ταξίδι γνωριμίας τους με την Αλόννησο οι ξένοι δημοσιογράφοι και οι συνοδοί τους από τα γραφεία του ΕΟΤ είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα σημαντικότερα αξιοθέατα και τις μαγευτικές παραλίες του νησιού, το Θαλάσσιο Πάρκο, την τοπική γαστρονομία και τις δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου.
Υπεύθυνη για την οργάνωση της φιλοξενίας και την ξενάγηση των δημοσιογραφικών αποστολών στο νησί ήταν η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Αλοννήσου, Κική Αναγνώστου. Η κα Αναγνώστου επισημαίνει ‘‘τη σπουδαιότητα των ταξιδιών εξοικείωσης, καθώς προσφέρουν τόσο άμεσα όσο και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα στο θέμα της προβολής του νησιού στις αγορές του εξωτερικού’’ και ευχαριστεί ‘‘τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, τους επιχειρηματίες του νησιού αλλά και τους εργαζόμενους στον τομέα του τουρισμού, οι οποίοι συνέβαλαν με την προσφορά τους στην επιτυχία της διοργάνωσης των δημοσιογραφικών ταξιδιών’’.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ