Μία εφαρμογή για κινητό φέρνει “κοντά” γονείς και εκπαιδευτικούς

0
30
εφαρμογή κινητό γονείς εκπαιδευτικούς (1)

Μία μοναδική εφαρμογή για κινητά που διευκολύνει την αμφίδρομη επικοινωνία γονιών και εκπαιδευτικών αναφορικά με την πρόοδο ενός μαθητή, τις απουσίες του κ.α. ανέπτυξε ο Ζήσης Καπουράνης, μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 9ου Γυμνασίου Βόλου, μαζί με το συνεργάτη του κ. Ζαφείρη και τη “χάρισαν” στο σχολείο.

Η εφαρμογή που για την ώρα μπορεί να “κατεβάσει” κάποιος από το Google Store (9ο Γυμνάσιο Βόλου) και λειτουργεί μόνο σε κινητά android, θα λειτουργήσει πιλοτικά για όλους τους μαθητές και γονείς του συγκεκριμένου σχολείου και ελπίζεται να έχει ευρεία εφαρμογή στη δημόσια εκπαίδευση. Την πρωτοβουλία υιοθέτησαν η διευθύντρια και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου αλλά και η Β΄θμια Εκπαίδευση Μαγνησίας και παρουσιάστηκε σήμερα στους γονείς αλλά και τους δημοσιογράφους. Οι μαθητές θα ενημερωθούν τις επόμενες ημέρες.

 

Ο Ζήσης Καπουράνης

Όπως ανέφερε ο κ. Καπουράνης, η εφαρμογή αναπτύχθηκε στο πλαίσιο και της ανάγκη να υπάρχει συχνή επικοινωνία μεταξύ εκπαιδευτικών και γονιών όπως ορίζει και το υπουργείο με τελευταία εγκύκλι;o του, ειδικά σε ότι αφορά τις απουσίες των μαθητών που είναι 114, είτε δικαιολογημένες είτε αδικαιολόγητες. “Χτίσαμε χρησιμοποιώντας τις νέες τεχνολογίες των κινητών μία εφαρμογή που θα φέρει σε επαφή τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς αλλά και τη διεύθυνση του Σχολείου. Οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να επικοινωνούν με τους γονείς και να τους γνωστοποιούν απουσίες, ύλη, εκπαίδευση, προβλήματα του συγκεκριμένου μαθητή.

Αριστερά ο κ. Ζαφείρης και δεξιά ο κ. Καπουράνης

Ο γονιός μπορεί να αιτηθεί από τον εκπαιδευτικό την άποψή του για ένα θέμα του μαθητή. Στην ουσία αποστέλλεται ένα push notification στο κινητό του καθηγητή ή του γονιού ότι υπάρχει μία νέα πληροφορία γι αυτόν να μπει στην εφαρμογή. Ο γονιός μπορεί να αιτηθεί τις απουσίες του παιδιού και να ζητήσει να του σταλούν ή μέσω email ή sms. Το σκέφθηκα σαν γονιός πρώτα και μετά ως εργαζόμενος σε εταιρεία που στήνει εφαρμογές για επιχειρήσεις. Θεωρήσαμε καλό να το δοκιμάσουμε στη δημόσια εκπαίδευση και ευχαριστούμε τους καθηγητές”. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή δεν υπήρχε στα ηλεκτρονικά καταστήματα εφαρμογών για κινητά. “Για την ώρα την ανεβάσαμε στο Google Store και αργότερα και στο App Store της Apple”, επισήμανε ο κ. Καπουράνης.

Η διευθύντρια του 9ου Γυμνασίου Βόλου Νίκη Χατζηκυριάκου

Η διευθύντρια του 9ου Γυμνασίου Βόλου, Νίκη Χατζηκυριάκου, εξήγησε ότι η πρωτοβουλία προέκυψε μετά από προβληματισμό για τον καλύτερο δυνατό τρόπο ηλεκτρονικής ενημέρωσης των γονιών για την καλύτερη παρακολούθηση απουσιών σε πρώτη φάση. “Για την καλύτερη επικοινωνία γονιών και καθηγητών προβληματιστήκαμε ιδιαίτερα μετά την υπουργική απόφαση για συχνή απουσία μαθητών και γονιών και προχωρήσαμε στη δημιουργία μιας καινοτόμου εφαρμογής που ανέπτυξε ο κ. Καπουράνης με τον συνεργάτη του τον κ. Ζαφείρη. Μπορούμε έτσι καθημερινά να μιλάμε για πρόοδο και απουσίες. Την έχουμε εγκαταστήσει ήδη στα κινητά μας”.

Ο πρόεδρος του Σύλλογου Γονέων και Κηδεμόνων Διονύσης Μυλωνάς

Θετική χαρακτήρισε την πρωτοβουλία ο Διονύσης Μυλωνάς, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και συνεχάρη τη διευθύντρια του σχολείου και τους εκπαιδευτικούς αλλά και τον κ. Καπουράνη για τη συμβολή του. “Σίγουρα είναι μία σύγχρονη εξέλιξη και στο πλαίσιο ενημέρωσης του γονιού για τις απουσίες και την πρόοδο των παιδιών. Θα λειτουργήσει και σαν κίνητρο για παιδιά να μην κάνουν κοπάνες ή άλλες μη επιτρεπτές πράξεις”

ert

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ