Μαίρη Διαμάντη ,Μεγάλο πλήγμα η διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Θεσσαλονίκη-Σποράδες

0
31
Ένωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου Μαίρη Διαμάντη

Την άποψη ότι η διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης που υπήρχε τα τελευταία δύο χρόνια κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, θα είναι μεγάλο πλήγμα για τις Σποράδες, αλλά και τη Θεσσαλονίκη, εξέφρασε , μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου, Μαίρη Διαμάντη.

Αναφερόμενη στην πρόσφατη απόφαση της εταιρείας Hellenic Seaways να αποσύρει το “Flying Cat 4” από τη γραμμή και να μη συνεχιστούν τα δρομολόγια την επόμενη σεζόν, τόνισε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα είναι καταστροφική, καθώς όλοι οι φορείς και επαγγελματίες έχουν επενδύσει σε αυτήν τη σύνδεση.

«Εμείς θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να μη συμβεί αυτό» είπε και πρόσθεσε ότι για την επόμενη εβδομάδα έχει προγραμματιστεί συνάντηση των δημάρχων των νησιών με την εταιρεία και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι ενώσεις ξενοδόχων. «Σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης και όλους τους φορείς θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να συνεχιστεί το δρομολόγιο» υπογράμμισε η κ. Διαμάντη.

Υπενθυμίζεται ότι η Θεσσαλονίκη επανασυνδέθηκε, έπειτα από παύση έξι ετών, με τις Σποράδες το καλοκαίρι του 2016. Τα δρομολόγια -που πραγματοποιούνται μόνο κατά την καλοκαιρινή περίοδο- συνεχίστηκαν και το 2017. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας, Άρης Κατσαΐτης, δεν είναι στις προθέσεις της εταιρείας να συνεχίσει το καλοκαίρι του 2018 το δρομολόγιο που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο, καθώς τα οικονομικά αποτελέσματα δεν ήταν ικανοποιητικά ενώ το “Flying Cat 4” θα δρομολογηθεί σε άλλη γραμμή από το λιμάνι της Ραφήνας.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σκοπέλου επεσήμανε, πάντως, ότι οι δύο σεζόν που «έτρεξε» το δρομολόγιο δεν αποτελούν ικανό διάστημα για να δει κανείς θεαματικά αποτελέσματα. «Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Σποράδες είναι κάτι στο οποίο ακόμα επενδύουμε με διαφημίσεις, προσφορές, προβολή» τόνισε και σημείωσε ότι εκτός από τους Βορειοελλαδίτες, εξυπηρετεί πολλούς τουρίστες οι οποίοι έρχονται μέσω του αεροδρομίου «Μακεδονία».

Από την πλευρά του, την απογοήτευσή του εξέφρασε και ο αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας, καθώς όπως είπε, υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση όλων των φορέων για την επαναλειτουργία και στήριξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, της οποίας τα αποτελέσματα ήταν πολύ θετικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ